Gå til indhold
Teknik og undervisning smelter sammen i fremtidens klasselokale

Pressemeddelelse -

Teknik og undervisning smelter sammen i fremtidens klasselokale

Schneider Electric har været med til at udvikle den tekniske løsning til fremtidens klasselokaler på demonstrationsskole i Silkeborg. Her smelter teknik og læring nu sammen og skaber et helt nyt læringsmiljø. Undervisningsminister Christine Antorini klippede i torsdags snoren til fremtidens klasselokaler på Vestre Skole.

Fremtiden er digital, og teknik skal aktivt understøtte og integreres i undervisningen i folkeskolen. Det stiller nye krav til skolernes lokaler, der skal fungere som inspirerende læringsmiljøer og moderne teknologi. Det mener man på Vestre Skole i Silkeborg, der i tæt samarbejde med private firmaer har omdannet de første to klasselokaler til moderne læringsmiljøer. Det innovative samarbejde har nu ført til et unikt læringsmiljø, hvor teknik, indretning og indeklima smelter sammen i undervisningen. Torsdag den 9. januar havde skolen fornemt besøg, da undervisningsminister Christine Antorini besøgte skolen og indviede de nye, moderne lokaler. Det var en stolt skoleleder, som viste Fremtidens Læringsrum frem for ministeren.

- Vi er teknisk på forkant og udnytter rammerne til fulde for at skabe det bedste læringsmiljø. Lokalerne er et fysisk udtryk af fremtidens skole, hvor elever kan udforske verden og udvikle sig i moderne rammer, der understøtter de dygtige lærere. Vi har simpelthen taget alt op til overvejelse og skabt fremtidens læringsrum, sagde skoleleder Kristian Toft, da han foran et af de interaktive smart boards bød undervisningsministeren velkommen til fremtidens klasselokaler.

Vestre Skole er en af fem demonstrationsskoler i Danmark, som har fokus på innovativ integration af IT i undervisningen, hvilket nu er en realitet med interaktive smart boards, fleksibel indretning og energimåling, der kan integreres direkte i undervisningen. Elever og lærere i de to udvalgte 8. klasser har også fået udleveret en tablet, som skal indgå i undervisningen.

Private partnerskaber
Schneider Electric er med som en af de tekniske partnere i projektet og har leveret den hjerne, som styrer lys, varme og ventilation via en KNX Roombox med integreret energimåling. Det optimerer indeklimaet, og det betyder, at energiforbruget nemt kan følges via en enkel app, så energiforbruget i de to lokaler kan sammenlignes og bruges direkte i undervisningen. 

- Det har været enormt spændende at være med i processen, der har været præget af meget sparring. Det betyder, at vi nu står med en innovativ løsning, som virkelig udfordrer den gængse måde at undervise på. Vi har som teknisk partner lyttet til lærerne og givet vores bud på, hvordan den tekniske installation bedst muligt kan understøtte skolens ønsker. Det er blandt andet grunden til, vi har sørget for, de nemt kan følge energiforbruget. Vi har faktisk også udviklet et helt nyt produkt til projektet i form af en mobil stikdåse, så strømmen altid er lige ved hånden. Den elektriske infrastruktur skal jo være helt på plads, hvis IT-satsningen skal blive en succes, siger Stig Estrup, der har været tilknyttet projektet for Schneider Electric. 

Udover Schneider Electric har en lang række af private partnere også været med til at udvikle konceptet i Silkeborg, så alt fra møbler til tablets og interaktive smart boards er sponsoreret, så lokalerne kan fungere som pilotprojekt og inspiration til andre skoler og kommuner, der også står foran at skulle renovere klasselokaler i de kommende år.

Fakta:
Digitale Demonstrationsskoler:
Der er udvalgt 21 danske folkeskoler til at være digitale demonstrationsskoler, hvor IT gennem fire forskningsprojekter skal styrke eleverne fagligt og gøre undervisningen mere spændende og konkret. Vestre Skole er med i projektet IT i den innovative skole.

Foruden Schneider Electric er Microsoft, Lenovo, Air Master, Philips, Solutors, Højer, Rockfon, Dyrup, Constructa og Garant også partnere i projektet i Silkeborg.


Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2012 opnåede de over 140.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Pressekontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale