Gå til indhold
​Stort trykkeri nomineret til energipris for varmegenindvinding og energiovervågning

Pressemeddelelse -

​Stort trykkeri nomineret til energipris for varmegenindvinding og energiovervågning

Trykkeriet Stibo Printing Solutions er nomineret til Energiforum Danmarks Energi- og Miljøpris 2017 for sit ambitiøse projekt med at skabe en mere energieffektiv og miljøvenlig produktion. Projektet er skabt i samarbejde med Energinord og Schneider Electric, der er meget stolte af nomineringen.

Produktionen hos Coloerprint, der er en del Stibo Printing Solutions, fokuserer på storvolumen-opgaver til det skandinaviske marked. Nøgleordene i produktionen er effektivitet, fleksibilitet, kvalitet og sikkerhed. Hertil lægges en aktiv indsats i at mindske miljøbelastningen fra produktionen af tryksager.

En af udfordringerne hos Stibo Printing Solutions ift. at indfri deres ambition om miljøhensyn i produktionen var manglende overblik over energiforbrug i driften af deres tekniske installationer. Derfor var effektiv styring og overvågning en nødvendighed.

En oplagt løsning til overblik og styring var en opgradering fra det eksisterende BMS-system Sigma til Schneider Electrics BMS-system StruxureWare.

”Med opgradering til StruxureWare har Stibo Printing Solutions fået et meget større overblik over deres tekniske installationer samt en række nye værktøjer til energistyring. De får direkte besked, hvis der opstår en fejl og kan hurtigt reagere, så energiforbruget ikke stikker af,” siger Leonard Flint fra Schneider Electric, som har fulgt det ambitiøse energiprojekt tæt.

Løsning med varmegenvinding
Ud over overblik har man fokuseret på energibesparelser, Stibo Printing Solutions’s store trykkerimaskiner bruger nemlig høj varme til tørring af trykfarven på papiret. Derfor har Stibo Printing Solutions og Schneider Electric haft et særligt fokus på varmegenvinding.

Tørreovnene i produktionen kører ved ca. 300 grader og overskudsvarmen blev tidligere ledt direkte ud af bygningen. Nu genanvendes varmen relativt enkelt ved hjælp af en række spjæld i produktionen. Det betyder, at overskudsvarmen anvendes i stedet for klimabelastende gasfyr til tørring af trykfarven.

”Løsningen mindsker ikke alene miljøbelastningen, men giver også en økonomisk besparelse på 100.000 – 150.000 kr. om måneden. En besparelser, der dog er underlagt afgifter,” forklarer Poul Mikkelsen, Teknisk Direktør hos Stibo Printing Solutions.

Fremtiden
Schneider Electric’s løsning med varmegenvinding og StruxureWare har givet økonomisk overskud samt større overblik af installationer. Det basale er dermed på plads for Stibo Printing Solutions, der har fået yderligere mod på at udvikle og effektivisere produktionen.

Derfor er næste skridt at installere det intelligente BMS-system på flere af Stibo Printing Solutions’s bygninger. Overordnet er der i hele koncernen, Stibo Graphic, fokus på at få koblet deres bygninger op på et fælles system for at lette virksomhedens energistyring, skabe overblik og indfri besparelsespotentialet til gavn for økonomi og miljø. Energiprisen bliver uddelt på Energiforum 2017 den 7. marts.

Emner


Om Schneider Electric:
Schneider Electric er global specialist inden for energistyring og automatisering. Med en omsætning i 2014 på 25 mia. euro i ryggen betjener vores 170.000 medarbejdere kunder i mere end 100 lande, og hjælper dem til at administrere deres energiforbrug og på en sikker, pålidelig, effektiv og bæredygtig måde. Fra de mest simple el-kontakter til komplekse driftssystemer – optimerer vores teknologi, software og tjenester den måde, vores kunder styrer og automatiserer deres forretning på. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende brand inden for el-materiel. Vi arbejder konstant på at forbinde verden i intelligente løsninger, der forvandler industrier, transformerer byer og digitaliserer forretninger. Vi sørger for, at Life is ON.

Kontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale