Få vores nyheder på mail

​Schneider Electric siger farvel til ’krokodille-konnektoren’

Pressemeddelelse   •   Okt 12, 2016 10:58 CEST

Actassi S1-konnektor er PoE+-certificeret

Efter mere end 15 år på markedet udfaser Schneider Electric nu den klassiske ’krokodille-konnektor’ fra LexCom til fordel for den nye, innovative S1-konnektor, der er PoE+-certificeret og sikrer en mere enkel og hurtig installation.

Efter mere end 15 år på det danske marked er ’pensionsalderen’ nået for de populære LexCom ’Krokodille-konnektorer’. Derfor udfaser Schneider Electric nu klassikeren med en ny, opdateret konnektor, der opfylder el-branchen krav til moderne datakonnektorer. I løbet af 2016 vil den PoE+-certificerede S1-konnektorer erstatte den klassiske konnektor, som har udtjent sin værnepligt.

Se mere på lk.dk/actassi-s1

”Det er imponerende lang tid i en verden, hvor udviklingen går ekstremt hurtigt. Vi skal huske på, at da vi i 2000 lancerede ’krokodille’-konnektoren havde kun 45 % af Danmarks befolkning adgang til Internettet og forbindelsen blev foretaget med et 56Kb dial-up modem. Ingen talte om Power over Ethernet, og 10Gb Ethernet var et drømmescenarie ude i fremtiden. Nu glæder vi os til at få den nyudviklede og tidsvarende S1-konnektoren ud på markedet”, siger David Toftlund, der produktchef for Network Connectivity i Schneider Electric Danmark.

Nye funktioner
Han glæder sig til at få S1-konnektoren bredt endnu mere ud i markedet, da den kommer med en række nye funktioner, som er udviklet specifikt for at gøre installationsarbejdet så hurtigt og enkelt som muligt.

”Den nye serie af Actassi-konnektorer er selvfølgelig klar til at møde de tekniske krav i markedet, men samtidig har vi sikret en forbedret ydeevne og en række nye egenskaber som integreret baghætte til skærmning, bedre plads i konnektoren for nemmere krydsning af par, beskyttede skæreklemmer og ikke mindst U-formet kabelindføring med automatisk kabeltilpasning. Alt sammen er med til at spare tid for installatørerne”, forklarer David Toftlund.
Udfasningen af ’krokodille-konnektoren’ er begyndt i august med Cat.5e STP og Cat.6 STP og i oktober fortsætter udfasningen med Cat.5e UTP, Cat.6 UTP og Cat.6A.

Med serien af S1-konnektorer har Schneider Electric nu Actassi-konnektorer i Cat. 5, Cat. 6 og Cat. 6A, der alle er klar til PoE+ og godkendt i henhold til sikkerhedsstandarden IEC 60512-99-001, som certificerer, at konnektorerne er testet og godkendt i forhold slitage og kontaktflader. PoE+ øger nemlig presset på konnektorerne, hvilket øger vigtigheden af certificeringer.

Kompatible dataudtag og nye patchpaneler
På grund af tilpasning til højere hastigheder, er det fysiske design af S1-konnektorerne en smule anderledes. Det betyder, at S1-serien kommer med nye patchpaneler. De Actassi-dataudtag, som sælges i dag, er kompatible med både LexCom og S1, så her er ingen ændringer.

Om Schneider Electric:
Schneider Electric er global specialist inden for energistyring og automatisering. Med en omsætning i 2014 på 25 mia. euro i ryggen betjener vores 170.000 medarbejdere kunder i mere end 100 lande, og hjælper dem til at administrere deres energiforbrug og på en sikker, pålidelig, effektiv og bæredygtig måde. Fra de mest simple el-kontakter til komplekse driftssystemer – optimerer vores teknologi, software og tjenester den måde, vores kunder styrer og automatiserer deres forretning på. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende brand inden for el-materiel. Vi arbejder konstant på at forbinde verden i intelligente løsninger, der forvandler industrier, transformerer byer og digitaliserer forretninger. Vi sørger for, at Life is ON.

Vedhæftede filer

Word-dokument