Få vores nyheder på mail

Schneider Electric modtager international bæredygtighedspris

Pressemeddelelse   •   Jan 25, 2019 07:58 CET

Green House - Ballerup

Energivirksomheden Schneider Electric er af World Economic Forum blevet tildelt den prestigefyldte pris ”The Circulars 2019” for sit bæredygtige virksomheds-setup.

En stor international anerkendelse er tilfaldet energivirksomheden Schneider Electric, som i Danmark har hovedsæde i Ballerup. Således er virksomheden i den schweiziske by Davos blevet tildelt prisen ”The Circulars 2019” af henholdsvis World Economic Forum og Forum of Young Global Leaders. Prisen bliver givet til Schneider Electric for virksomhedens cirkulære initiativer og bidrag til at skabe en mere bæredygtig verden.

Ifølge Schneider Electrics adm. direktør i Danmark, Helene Egebøl, er prisen en understregning af, at det som virksomhed er muligt at tage stilling til verdens klimaproblemer og ikke mindst at gøre en forskel.

”Vi er enormt glade for at blive anerkendt med denne pris, fordi den er et bevis på, at vi ikke kun taler om bæredygtighed, men at vi rent faktisk handler. Produktudvikling og vidensdeling inden for energioptimering, bæredygtighed og cirkulær økonomi er selve Schneider Electrics eksistensgrundlag. Derfor er det en del af virksomhedens DNA altid at agere bæredygtigt,” siger hun.

Direktøren henviser i den forbindelse til, at Schneider Electric rådgiver om og leverer løsninger vedrørende energistyring, energioptimering og bæredygtighed til både danske og udenlandske virksomheder. Men også når det kommer til Schneider Electrics interne processer spiller miljøhensyn og bæredygtighed en stor rolle.

Sidstnævnte er tilfældet på blandt andet virksomhedens fabrik i Ringsted, hvor genbrug af plastic er en afgørende del af produktionen.

”Det er en klar prioritet at reducere mængden af energi, vi forbruger, og hvor meget spild vi har, når vi producerer vores produkter. Vi genanvender fx spildplast fra produktionen og fører det tilbage i processen, så der går så lidt råmateriale som muligt til spilde, uden at det har indvirkning på kvaliteten af produktet,” fortæller Mogens Auchenberg, plant director hos Schneider Electric i Ringsted.

”The Circular 2019” hædrer Schneider Electrics tilgang til cirkulær økonomi på alle niveauer af virksomheden. Det handler blandt andet om initiativer i forhold til at forlænge produkters livscyklus, reparation og genbrug samt direkte genanvendelse af materialer. I motivationen for prisen står blandt andet, at Schneider Electris set-up udgør et direkte modstykke til den lineære tilgang, hvor produkter bliver produceret, brugt og smidt væk.

Om Schneider Electric:

Schneider Electric er ledende specialist for den digitale udvikling af energihåndtering og automation i hjem, byggeri, datacentre, infrastruktur og industri. Fordelt på over 100 lande er Schneider Electric førende inden for energihåndtering - mellemspænding, lavspænding, pålidelig spændingsforsyning og automationssystemer. Vi tilbyder integrerede løsninger, som effektivt kombinerer energi, automation og software. I vores globale økosystem samarbejder vi på vores åbne platform med et stort netværk af partnere, systemintegratorer og udviklere for at levere realtidskontrol og optimale løsninger. Vi tror på, at fantastiske medarbejdere og partnere gør Schneider Electric til en fantastisk virksomhed. Vores forpligtelse til innovation, mangfoldighed og bæredygtighed sikrer, at Life Is On til alle, overalt, altid. 

Vedhæftede filer

Word-dokument