Gå til indhold
Schneider Electric er blevet kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed
Schneider Electric er blevet kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed

Pressemeddelelse -

Schneider Electric kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed

Blandt 8.000 nominerede er Schneider Electric blevet kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed i det internationalt anerkendte Global 100-indeks fra Corporate Knights.

Schneider Electric, der er global ekspert i energioptimering, er af den canadiske organisation Corporate Knights blevet kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Det står klart efter offentliggørelsen af det såkaldte Global 100-indeks, der fungerer som rettesnor for bæredygtighed, og som normalt bliver tildelt i forbindelse med Det Verdensøkonomiske Forum i Davos, Schweiz.

Global 100-indekset måler blandt andet på, hvor meget vedvarende energi og affald virksomheder genererer, og som noget nyt inkluderer målingen i år også faktorer som sygefravær, diversitet og såkaldt rene investeringer.

Stiger med 29 pladser på listen

Schneider Electric Danmarks direktør Thomas Träger udtrykker stor stolthed over kåringen og understreger, at virksomheden kun lige er begyndt på sin bæredygtighedsrejse. Schneider Electric har nemlig netop taget hul på en ny strategi, der helt skal fjerne virksomhedens klimaaftryk inden 2025.

“Vi er ekstremt stolte over at være kravlet 29 pladser op af den meget anerkendte liste og blive kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed. Kåringen er et vidnesbyrd om vores indsats for at gøre verden til et bedre og mere bæredygtigt sted for os alle. Men faktisk er vi kun lige begyndt, for vi har planer om at tage bæredygtighed til et helt nyt niveau med vores Sustainability Impact Program, som i løbet af de kommende fem år skal gøre Schneider Electrics samlede aktiviteter CO2-neutrale,” siger Thomas Träger, der opfordrer andre danske virksomheder såvel som private til at gå samme vej.

”Skal vi undgå en global klimakatastrofe, er vi nødt til alle sammen at gøre en indsats. Mange har tendens til udelukkende at se i retning af alverdens politikere i forhold til at gøre en forskel. Det er der faktisk ingen grundt til. Selvfølgelig spiller politiske aftaler en afgørende rolle i løsningen af klimakrisen, men der findes masser af eksisterende grønne løsninger, som både virksomheder og private kan tage i brug for at få os i mål med den nødvendige reduktion af CO2,” siger han.

Har sænket eget energiforbrug med 45 procent

Thomas Träger peger blandt andet på, at Schneider Electric siden 2015 har sænket energiforbruget i virksomhedens danske hovedkontor i Ballerup med 45 procent. Det er sket via en systematisk tilgang til intelligent bygningsstyring, cirkulær økonomi og brugen af moderne teknologi. Forhold der ikke kun har resulteret i økonomiske besparelser og mindre udledning af CO2, men også større konkurrencedygtighed.

Han henviser derudover til, at man som privatperson for eksempel kan spise mindre kød, streame færre film, undgå engangsplastik, genbruge så meget som muligt, skære ned på antallet af flyrejser og skrue op for energibesparelserne i sit private hjem. For eksempel ved at gøre brug af smart home-systemer, der hjælper med at spare på energien eller via automatisk lys- og varmestyring, hvor der bliver slukket for lyset og skruet ned for varmen, når ingen er til stede i lokalerne.

Intelligent energistyring er afgørende

Schneider Electrics vej til helt at fjerne sit klimaaftryk går blandt andet via en omstilling til 100 procent grøn el og en omstilling af virksomhedens bilpark fra benzin og diesel til el og hybrid. I Danmark betyder det udskiftning af i alt 265 biler over de kommende fem år og en forventet årlig CO2-reduktion på 4.500 tons.

I Danmark skal målet desuden nås via initiativer fra Schneider Electrics såkaldte smart factory i Ringsted. Her tester virksomheden løsninger, der gør det muligt at producere mere effektivt med et mindre klimaaftryk til følge. Det sker blandt andet ved at gøre brug af kunstig intelligens, augmented reality og sensorer, der måler på eksempelvis bevægelse, temperatur og lys for ad den vej at kunne automatisere for eksempel driften af en bygning og nedsætte energiforbruget.

Schneider Electric har hovedkontor i Frankrig, men også en markant tilstedeværelse i Danmark, hvor virksomheden har omkring 700 ansatte i henholdsvis Ballerup, Ringsted, Kolding, Odense og Aarhus. 

Schneider Electrics 6 bæredygtige forpligtelser

  • Skabelse af en klimapositiv verden
  • Effektivt ressourceforbrug
  • Troværdighedsprincipper
  • Lige muligheder
  • Inklusion af alle generationer
  • Styrkelse af lokalsamfund


Læs mere om Schneider Electrics bæredygtige forpligtelser her.

Emner

Kategorier


Om Schneider Electric

Schneider Electrics formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af vores energi og ressourcer, så vi alle kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On.

Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet.

Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrationsløsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende process- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT produkter, styringsenheder, software og services.

Vi er det mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystem af partnerskaber, der er åbne og, som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, Inkluderende og Styrkende.

www.se.com/dk/da/

Kontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00