Gå til indhold
Randers hospital igangsætter ambitiøs energirenovering

Pressemeddelelse -

Randers hospital igangsætter ambitiøs energirenovering

Schneider Electric Danmark har netop vundet udbud om energirenovering af Regionshospitalet Randers, der er et af landets største akuthospitaler.

Projektet betyder, at 90.000 hospitals-kvadratmeter skal gennemanalyseres for at udpege moderniseringstiltag og muligheder for energirenovering. Indledende analyser afslører, at hospitalet kan spare omkring 5-6 mio. kr om året.

- Vi er rigtig glade for at skulle føre Regionshospitalet Randers’ satsning på fornyelse og energirenovering ud i livet og glæder os til at afdække de muligheder og potentialer, der ligger i de eksisterende hospitalsbygninger, siger Casper Højgaard, salgschef i Schneider Electric Danmark A/S.

Projektet er udformet som et såkaldt ESCO-projektet, hvor investeringerne betales af de forventede og garanterede energibesparelser. Hospitalet har valgt at arbejde med en tilbagebetalingstid på det samlede projekt på 17 år, hvilket gør det muligt at tænke i mere gennemgribende renoveringer af klimaskærmen. I projektet tænkes også andre løsninger som forbedrer sygehusets drift, ligesom der også kigges på øget patientsikkerhed.

- I alt fire hospitaler i Region Midtjylland gør nu brug af denne samarbejdsform, så vi håber at denne fremdrift kan inspirere andre regioner, hvor eksisterende hospitaler står overfor samme udfordring med stort efterslæb og aldrende teknik og bygninger, tilføjer Casper Højgaard.

Schneider Electric er i forvejen igang med et tilsvarende energirenoveringsprojekt på et andet af regionens hospitaler, nemlig Regionshospitalet Viborg

Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2012 opnåede de over 140.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Kontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale