Gå til indhold
Nyt partnerskab hjælper virksomheder til risikofrie energibesparelser

Pressemeddelelse -

Nyt partnerskab hjælper virksomheder til risikofrie energibesparelser

Schneider Electric har store forventninger til sit nye koncept Shared Savings, der sikrer energibesparelser hos danske virksomheder uden risiko og investeringer. Konceptet bygger på et tæt samarbejde om optimering af bygningsautomatikken, hvor energibesparelserne finansierer de grønne tiltag.

Danske bygninger spilder årligt energi for millioner af kroner, fordi driften ikke er optimeret. Det betyder, at dansk erhvervsliv går glip af store besparelser, der kan sikre vækst og arbejdspladser. Derfor lancerer energispecialisten Schneider Electric nu Shared Savings - et nyt koncept, der skal realisere det store besparelsespotentiale i mellemstore virksomheder. Helt uden risiko og store investeringer.

- Med Shared Savings gør vi det enkelt og risikofrit for virksomheder at sænke deres energiforbrug. Helt konkret går konceptet ud på, at vores eksperter hjælper med at optimere de tekniske installationer i bygningen, hvorefter vi deler den realiserede besparelse. I sidste ende vil slutkunden stå tilbage med en grønnere profil og besparelser direkte på bundlinjen uden at skulle løbe risici og gennemføre store investeringer. Det er et enkelt koncept, som vi ser et meget stort potentiale i, siger Steen Lenzing, der er nordisk salgschef i Energy & Sustainability Services i Schneider Electric.

Når Schneider Electric indgår et Shared Savings-samarbejde med en virksomhed, så vil energispecialistens rådgivere først afdække potentialet for besparelser i en rapport, som vil danne grundlag for det videre samarbejde. Her vil Schneider Electric stå for implementering af de valgte energitiltag og den efterfølgende overvågning og justering af energiforbruget.

- Det er tankevækkende, hvor meget en virksomhed kan spare, uden at det går ud over komforten for de mennesker, der bruger og arbejder i bygningerne. I vores øjne er Shared Savings meget attraktivt, fordi vi både eliminerer behovet for at skulle investere og samtidig gennemfører vi justeringerne uden, at kunden lægger mærke til det i den daglige drift, siger Steen Lenzing.

Privathospital sparer en million
En af de danske virksomheder, som allerede nu sparer penge med Shared Savings sammen med Schneider Electric, er Privathospital Hjertecenter Varde. Allerede efter tre måneder blev der realiseret en besparelse på 45.000 kroner, og i hele aftaleperiodens 5 år opnår hospitalet en samlet besparelse på næsten million kroner.

- Det er jo penge, som hospitalet ikke vidste, de kunne spare. Og lige så vigtigt er, at besparelsen ryger direkte ned på bundlinjen, siger Steen Lenzing.

Fakta:
Shared Savings
- partnerskab om energibesparelser:

  • Step 1: Analyse af besparelsespotentialet
  • Step 2: Justering og optimering af BMS-anlæg
  • Step 3: Energiovervågning dokumentation af besparelserne
  • Step 4: Besparelser deles ligeligt mellem kunden og Schneider Electric

Et Shared Savings-samarbejde løber typisk over 5 år med kvartalsvis rapportering og afregning af de realiserede besparelser.

Related links

Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2013 opnåede de over 150.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Pressekontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale