Få vores nyheder på mail

Schneider Electric: Nyt netværk skal gøre Danmark til Silicon Valley for datacentre

Pressemeddelelse   •   Apr 03, 2017 08:09 CEST

Nyt branchenetværk skal tiltrække flere store datacentre til Danmark. Schneider Electric sidder med i styregruppen og ser det brede netværk som et vigtigt skridt på vejen mod at gøre Danmark til Silicon Valley Datacentre.

Apple og Facebook har allerede valgt at lægge store datacentre i Danmark, og står det til Datacenter Industrien - et nyetableret branchenetværk - skal flere nu følge efter. Schneider Electric er en af de virksomheder, der sidder med i styregruppen af det nye netværk, der samler alt fra kommuner, rådgivende ingeniører og leverandører til datacentre. Det er VIBORGegnens Erhvervsråd, der har taget initiativ til netværket, der skal skabe samarbejde på tværs af datacentrebranchen og give de store webgiganter et sted at henvende sig i forhold til investeringer i Danmark.

- Jeg glæder mig meget til at være en del af netværket, da vi i Danmark står med en unik mulighed for at - tiltrække store investeringer inden for datacentre. Vi har allerede bevist, at vi kan levere de rammer, som de store webgiganter har brug for til at drive deres hyperdatacentre effektivt. Det nye netværk skaber det samler danske interessenter, så vi sammen står stærkere internationalt, siger Tina Schou, der er salgsdirektør for Schneider Electrics IT Division.

Netværket er skabt med baggrund i, at Apple i 2015 valgte at lægge et stort datacentre i Viborg. Efterfølgende har Facebook annonceret, at de vil bygge et datacenter i Odense. Det momentum vil det nye netværk fortsætte, så Danmark på sigt kan blive et land med store datacenter kompetencer.

- Danmark skal være Silicon Valley for udvikling af teknologier til datacentre. Med de store investeringer får vi unikke muligheder for nye samarbejder, udvikling og live- tests på tværs af branchen. Danmark har korte afstande, højt uddannelsesniveau og i Kolding har Schneider Electric et globalt udviklingscenter, som netop udvikler innovative løsninger til effektiv og sikker drift af datacentre. Den viden stiller vi selvfølgelig gerne til rådighed for både netværket og de store investorer, så alle parter hele tiden udvikler sig inden for effektive og sikre datacentre, siger Tina Schou.

Ud over VIBORGegnens Erhvervsråd og Schneider Electric sidder Odense Kommune, Grundfos, Global Connect, Coromatic, Viborg Kommune, Njord Law Firm og COWI i netværkets styregruppe. 

Om Schneider Electric:
Schneider Electric er global specialist inden for energistyring og automatisering. Med en omsætning i 2016 på 25 mia. euro i ryggen betjener vores 160.000 medarbejdere kunder i mere end 100 lande, og hjælper dem til at administrere deres energiforbrug og på en sikker, pålidelig, effektiv og bæredygtig måde. Fra de mest simple el-kontakter til komplekse driftssystemer – optimerer vores teknologi, software og tjenester den måde, vores kunder styrer og automatiserer deres forretning på. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende brand inden for el-materiel. Vi arbejder konstant på at forbinde verden i intelligente løsninger, der forvandler industrier, transformerer byer og digitaliserer forretninger. Vi sørger for, at Life is ON.

Vedhæftede filer

Word-dokument