Gå til indhold
​Nyt ADMS-system fremtidssikrer el-nettet i Trekantområdet

Pressemeddelelse -

​Nyt ADMS-system fremtidssikrer el-nettet i Trekantområdet

Et nyt IT-baseret driftssystem fra Schneider Electric skal understøtte overvågning og drift af el-nettet i Trekantområdet, hvor TREFOR El-net nu tager et vigtigt skridt mod fremtidens intelligente el-net. Implementeringen af den avancerede software-løsning med fokus på IT-sikkerhed er allerede begyndt.

Danmarks ambitiøse klimamål, der blandt andet betyder en reduktion af CO2-udledningen på 40% i 2020, stiller store krav til intelligens og fleksibilitet i fremtidens distributionsnet, når der skal sikres et optimalt flow med store mængder vedvarende el-energi.

TREFOR El-net A/S er allerede godt på vej mod fremtidens intelligente el-net. I tæt samarbejde med Schneider Electric implementerer energiselskabet nemlig et nyt ADMS-system (Advanced Distribution Management System), der giver en række nye muligheder for optimering af el-nettet. Der er store forventninger til det nye system, der i flere år er udnævnt til markedets bedste af analysebureauet Gartner Inc.

”Vi har valgt løsningen fra Schneider Electric, fordi den har den rette balance mellem pris, funktionalitet og fleksibilitet, der ligger direkte i tråd med vores overordnede strategi,” siger Per Sørensen, elforsyningschef hos TREFOR El-net A/S.

Det nye ADMS-system erstatter det eksisterende system til overvågning af el-nettet, og giver energiselskabet nye muligheder inden for optimering af el-nettet, som vil styrke drift, planlægning og overvågning af el-nettet markant i forhold til at indpasse store mængder af vedvarende el-energi.

”ADMS-systemet er hjertet i distributionsnettet som kontrollerer, overvåger og regulerer nettets tilstand. For at få det optimale ud af det nye system, har det været meget vigtigt for os med en grundig leverandørudvælgelse. Det nye ADMS-system giver TREFOR El-net real time-data, som giver os mulighed for hurtig handling, så flowet i el-nettet er optimalt. Og så er vi godt forberedt til en virkelighed med fluktuerende el-forbrug og produktion,” siger Thomas Temløv, der er driftsingeniør hos TREFOR El-net A/S.

Dynamisk distribution
Fremtiden byder på flere el-biler, varmepumper og mere vedvarende energi i det danske el-net. Den udvikling kræver øget styring og netovervågning, så energiselskaberne hele tiden kan følge produktionen, forbruget og kapaciteten i nettet. Her spiller et intelligent managementsystem en hovedrolle.

”En stor stigning i sol- og vindenergi kræver et meget fleksibelt og intelligent el-net, der hele tiden justerer distributionen efter behov og efterspørgsel. Det kræver et intelligent net, og det er fantastisk, at vi nu er med til at løfte TREFOR El-net ind i den grønne fremtid. Med det nye system får TREFOR El-net state of the art inden for management af el-distribution, så vi er selvfølgelig stolte af, at de har valgt vores løsning,” siger Vice President Energy Claus Steengaard, der har ansvaret for smart grid, off shore og energidistribution i Schneider Electric Danmark.

Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2013 opnåede de over 150.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Kontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale