Gå til indhold
Nye lampeudtag fra Lauritz Knudsen giver sikker og hurtig montering

Pressemeddelelse -

Nye lampeudtag fra Lauritz Knudsen giver sikker og hurtig montering

Gennemtænkt design med to nye patenterfra Schneider Electric letter arbejdet for installatører og elektrikere vedmontering af lampeudtag. El-branchen har været med på råd i udformningen af detde nye lampeudtag, der kommer i Ø83 og Ø84 samt et udtag i LK FUGA-serien.

SchneiderElectric opgraderer nu sit sortiment af Lauritz Knudsens velkendte lampeudtag tilloft med to helt nye udtag. De er gennemtænkt ned til mindste detalje med fokuspå at lette installatørens arbejde og gøre monteringen mere sikker og effektivtil gavn for både fagfolk og slutkunder. Faktisk har den danske el-branche selvværet med til at udforme de nye features på det nye lampeudtag fra LauritzKnudsen. Det er sket gennem feedback på de såkaldte Brokkemøder.

Nu erstatter et nyt udtag med en diameter på 83 millimeter det tidligere Ø80-lampeudtag, som udgår af sortimentet. Samtidig introduceres et nyt, ekstra fladt Ø84-udtag til planforsænket montering.Begge nyheder passer i eksisterende PL-dåser, og fælles for de to nye lampeudtag er en helt ny konstruktion, hvor der er tænkt på de små, men vigtige detaljer:

Beggenyheder passer i eksisterende PL-dåser, og fælles for de to nye lampeudtag eren helt ny konstruktion, hvor der er tænkt på de små, men vigtige detaljer:

Beggenyheder passer i eksisterende PL-dåser, og fælles for de to nye lampeudtag eren helt ny konstruktion, hvor der er tænkt på de små, men vigtige detaljer:

 - Terminaler på række i stedet for hvert hjørne gør det langt nemmere atmontere ledninger

- Femterminaler med adskilte M1- og M2-terminaler for tilslutning af to lamper isamme udtag

-Mulighed for tilslutning af 1-10V eller med DALI-styring.

- Ny,patenteret aflastning med en enkelt skrue letter arbejdet markant

-Integreret afdækning af terminaler øger sikkerheden - minimal risiko forelektrisk stød

- Ny,patenteret isoleringsring til lynhurtig tilpasning til korrekt længde fra 6 til50 mm sparer tid

Ny afdækning giver hurtigere montering
Ø83-udtagetleveres med en nydesignet afdækning med forbedret mekanisme til fastgørelse.Det betyder, at afdækningen er nem at på- og afmontere ved blot at trykke ogvippe en enkelt gang med en flad skruetrækker.

Denmedfølgende afdækning har desuden udslagsblanketter i siden, som nemt kan slåsud med en blankettang når der er behov for at føre ledninger vandret ud gennemsiden. I de tilfælde hvor der ikke behov for lodret afgang gennem afdækningenscenterhul, er det nemt at lukke hullet med den medfølgende blændprop.

Har man behov for mere plads til ledninger i udtaget, kan afdækningen erstattesmed en høj afdækning, der fås som tilbehør. Den højere afdækning har endnuflere udslagsblanketter i siden, så det er nemt at føre flere fedninger til ogfra udtaget i præcis de ønskede vinkler.

Bådeden høje afdækning og standardafdækningen til Ø83 passer til eksisterendeØ80-indsatser og fås i hvid, lysegrå og koksgrå.

Detekstra flade Ø84 udtag er kun to millimeter dybt og er derfor ideelt tilelegant, planforsænket montering. Takket være den nye, sikre konstruktion medafdækkede terminaler kan armaturer uden problemer monteres direkte uden påudtaget. Ø84 ekstra fladt udtag fås i hvid.

Gennemtænkt tilbehør
Tilbehørettil de nye Ø83 og Ø84 lampeudtag er lige så gennemtænkt som selve udtagene ogomfatter blandet andet en helt ny isoleringsring i en ny, patenteretkonstruktion som nærmest gør det det til en leg for installatører ogelektrikere at montere ringen i loftet i præcis den korrekte længde. Det kræverblot et enkelt klip med en bidtang, og så kan den overskydende længde af ringentrækkes af. Standardlængden for den nye isoleringsring er 6-26 mm, men kommerogså i en variant med forlængerledning, så man opnår en længde på op til 50mm.

På listen over tilbehør til de nye lampeudtag finder man også en lampekrog medbæreevne op til fem kilo og propper til afdækning/blænding af terminalerne.Blænding af ubrugt terminal til jordforbindelse er et lovkrav, men SchneiderElectric anbefaler desuden, at elektrikere og installatører blænder alleubrugte terminaler. Det øger sikkerheden - også for slutkunden, hvis han ellerhun på et senere tidspunkt vil forbinde en anden lampe til udtaget.

Læs mere om LK lampeudtag til loft og vægge

Related links

Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2012 opnåede de over 140.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Kontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale