Gå til indhold
​Nye intelligente frekvensomformere til procesindustrien

Pressemeddelelse -

​Nye intelligente frekvensomformere til procesindustrien

Schneider Electric udvider sortimentet af frekvensomformere med Altivar Process, der er udviklet specifikt til at effektivisere driften af pumper i procesindustrien med unikke web-baserede og energibesparende funktioner.

Effektiv drift af procesanlæg kræver intelligens og kommunikation i stadig højere grad. Derfor lancerer Schneider Electric nu Altivar Process, der er en helt ny serie af frekvensomformere, som er udviklet med skarpt fokus på effektiv drift, lavt energiforbrug og optimal vedligeholdelse af procesanlæg i procesindustrien. Altivar Process har et hav af intelligente features indbygget: Energimåler, webserver, hukommelse, "stop & go" og avancerede funktioner til vedligeholdelse og fejlretning.

Via den indbyggede webserver kobles Altivar Process nemt og hurtigt på et eksisterende netværk, så operatører kan overvåge og betjene omformeren fra pc, tablet og smartphone. Den indbyggede hukommelse logger data til senere analyse, fx trendkurver.

20 procent mindre nedetid
Vedligeholdelse og udbedring af akutte fejl bliver også markant nemmere med de nye frekvensomformere. Altivar Process viser både informationer om udskiftning af sliddele i anlægget og giver inputs til forebyggende vedligeholdelse, når en hændelse har udløst et driftsstop.

Som noget helt unikt har Schneider Electric sikret, at Altivar Process kommer med en indbygget funktion til dynamisk support. I tilfælde af fejl lyser displayet rødt og viser en QR-kode, som leder direkte hen til informationer om den aktuelle fejl - og kontaktinfo til Schneider Electrics nærmeste supportcenter. Dermed kan Altivar Process hjælpe med at reducere nedetiden på procesanlæg med helt op til 20 %.

Stop & go-funktion
Når det gælder effektiv udnyttelse af energien er Altivar Process helt i front. Indbygget energimåling sparer slutkunden for separate målere til at overvåge og styre energiforbruget. Hertil kommer "stop & go"-funktion, som automatisk lukker frekvensomformeren ned, når den ikke er i brug.

Med Altivar Process i installationen har driftsledelsen konstant vished for, at pumperne kører optimalt. Den indbyggede intelligens gør det nemlig muligt at uploade pumpekurver direkte til frekvensomformeren, så det bliver nemmere at køre efter det optimale driftpunkt.

Altivar Process frekvensomformere leveres i flere forskellige udgaver til effekter fra 0,75 til 800kW. 

Fakta:

  • Indbygget Intelligens - pumpekurver uploades til selve frekvensomformeren og sikrer optimal, energieffektiv drift
  • Måling og logning af energiforbruget
  • Visualisering af forbrug i realtid via indbygget webserver med dashboards, trendkurver m.m. uden behov for yderligere software
  • Indbyggede funktioner til proaktiv vedligeholdelse minimerer omkostninger til vedligeholdelse og risiko for driftsstop
  • Lynhurtig adgang til service og support via dioder og QR-kode på enhedens front

Emner

Tags


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2013 opnåede de over 150.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Pressekontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret media

Relateret materiale