Gå til indhold
Ny boks til rumstyring med KNX sparer tid, plads og penge

Pressemeddelelse -

Ny boks til rumstyring med KNX sparer tid, plads og penge

KNX Roombox fra Schneider Electric giver en ny, nem måde at installere energibesparende og intelligent rumstyring på.

Installatører kan spare tid til projektering, bestykning og programmering - og selvfølgelig energibesparelser i form af lavere forbrug med den nye KNX Roombox, der sikrer op til 60 % mindre kabling. Det er nogle af de kontante besparelser, man opnår med Roombox - Schneider Electric’s nye, avancerede boks til rumstyring med KNX. Roombox'en gør det nemt og hurtigt at etablere avanceret, intelligent styring af lys, HVAC-funktioner og solafskærmning i kontorer med et minimum af kabling til både strøm og kommunikation.

Med KNX Roombox flytter man en del af KNX-funktionaliteten ud i bygningen, og placerer den decentralt tæt på de energiforbrugende enheder, som boksen skal styre. Det sparer ikke kun kabling, men også plads i gruppetavlerne, og løsningen er oplagt til nybyggeri og trinvis renovering eller udvidelse af eksisterende kontorbygninger med flere rum med behov for den samme funktionalitet. Resultatet er færre komponenter i tavlen, mindre tavler og færre kvadratmeter til teknikrum.

Energimåling og beskyttelse
Som navnet antyder, er KNX Roombox en fysisk boks, som typisk placeres over et nedhængt loft eller i gulv. Boksen har indbygget KNX-funktionalitet og forsyner de forbrugende enheder med 230V-spænding. En boks kan styre op til fire zoner uafhængigt, fx fire enkeltrumskontorer, men kan også kombineres, så Roombox kan styre funktioner i langt større rum.

I hver af de fire zoner har Roombox tre forskelige typer udgange til henholdsvis belysning - evt. med DALI-forkobling - persienne/solafskærmning og universel udgang til tænd/sluk af varme, køl eller ventilation. Roombox har desuden tre 24V-indgange til hver zone, der kan bruges til fx betjeningstryk eller vindueskontakter.

Som noget helt unikt byder KNX Roombox også på indbygget beskyttelse af installationen og energimåling.

Alle udgange er fejlstrømsbeskyttet, så spændingen frakobles til den udgang, hvor der er fejl. Selve Roombox'en er beskyttet med en automatsikring. I tilfælde af fejl kan udgange eller hele Roombox'en kobles ind igen via software eller ved tryk på en knap direkte på enheden.

Med boksens indbyggede energimåling er det muligt at aflæse det samlede forbrug samtforbruget til lys og HVAC-funktioner.

KNX på dansk - hele vejen
Roombox'en er en integreret del af Schneider Electrics komplette KNX-koncept. Det betyder ikke bare ETS-software på dansk og komplet, dansk produktdatabase, men også at Roombox'en indgår i perfekt samspil med den øvrige KNX-installation.

Dermed kan rumstyringen med Roombox fx kombineres med KNX PIR-enheder fra Schneider Electric og selvfølgelig betjeningstryk og multifunktionstryk i det kendte, danske LK FUGA eller LK OPUS-design. Schneider Electrics sortiment byder også på det elegante 7-tommers touchpanel, der gør det nemt at betjene KNX-funktioner.

Set i større sammenhæng med en KNX-installation giver Roombox også den fordel, at den kun optager en enkelt adresse på KNX-netværket, selv om der er flere lyskilder og andre forbrugere koblet til hver boks. Dermed kan rådgivere og installatører optimere udnyttelsen af KNX -netværket og gøre løsningen endnu mere fleksibel og præcis.

Schneider Electric’s nye KNX Roombox er nem og hurtig at montere og forbinde. Tilslutning sker med Wieland stikforbindelser med forskellige farvekoder og fysisk udformning, alt efter hvilken type kredsløb, der forbindes. Det minimerer risikoen for fejl.

Ny prisbillig PIR til Roombox
Samtidig med Roombox introducerer Schneider Electric en ny PIR-enhed, som er dedikeret til installationer med Roombox. Her er noget af den indbyggede KNX-funktionalitet flyttet fra selve PIR'en over i Roombox, og det gør den nye PIR til et prisbilligt alternativ, uden at man går på kompromis med funktionaliteten.

Roombox fra Schneider Electric leveres i fire forskellige udgaver med en række forprogrammerede standardfunktioner til energibesparende styring.

Rådgivere kan hente syv forskellige forslag til fuldt dokumenterede løsninger med Roombox, og med SeeTool kan man nemt beregne potentialet for energibesparelser med KNX og KNX Roombox.

SeeTool kan hentes gratis på www.knx-portalen.dk

Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energi og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2011 opnåede de over 130.000 medarbejdere en omsætning på 22,4 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi.

Kontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale