Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Minister fik øjnene op for grønne kontakter

Socialminister Benedikte Kiær (Konservative) var i nærkontakt med Lauritz Knudsens nye grønne stikkontakt, da hun i denne uge besøgte Schneider Electric i Ballerup. Besøgets hovedtema var energioptimering og hvordan ny teknologi kan være med til at lette hverdagen for ældre og handicappede. 

I Schneider Electric's internationale udviklingsafdeling i Ballerup er 60 udviklingsingeniører fuldtids-beskæftiget med at udvikle og designe nye, smarte stikkontakter og intelligente el-systemer til hele verden. 

Især seneste skud på stikkontakt-stammen "Den grønne kontakt" vakte ministerens interesse, for her er der mulighed for med en meget lille indsats at gøre en stor forskel både på energi-budgettet og for miljøet. 

Således kunne Benedikte Kiær høre, hvordan Schneider Electrics administrationsbygning på bare 3 måneder har sparet 15.000 kr. i strøm – uden at nogen af de 240 ansatte har mærket forskel i dagligdagen. Hemmeligheden ligger i, at den grønne kontakt slukker automatisk kl. 18, så al den unødige standbystrøm, som bl.a. docking-stationer og hæve-sænke-skriveborde står og sluger i løbet af natten, bliver elimineret. 

- Det er meget vigtigt, at der foregår udvikling af teknologi, som reducerer energiforbruget i både virksomheder og privatboliger. Regeringen ønsker at forbedre mulighederne for et godt samspil mellem virksomheder, ejendomsindehavere og lejere, så der dermed kan indgås forpligtende aftaler om reduktion af energiforbruget i bygninger. For det er vigtigt, at vi har rammer, der skaber motivation for at flere foretager investeringer i energibesparende teknologi, forklarer socialminister Benedikte Kiær og fortsætter:

- Det er meget vigtigt for den offentlige sektor og den danske produktion, beskæftigelse og eksport, at der foregår udvikling af velfærdsteknologi. Eksempelvis er det meget konstruktivt, når der udvikles teknologi, som kan reducere smitterisikoen på sygehuse og plejehjem til gavn for den enkelte borger, som undgår sygdom, og dermed også for samfundet. Regeringen har derfor opprioriteret dette område med en række vækst-tiltag, som skal ske i samarbejde med virksomhederne, siger socialminister Benedikte Kiær.

Schneider Electris adm. direktør Ole Sander, der stod for rundvisningen, var glad for, at ministeren tog sig tid til at se, hvordan dygtige danske ingeniørers arbejde kommer hele verden til gavn: 

- Det intelligente elsystem LK IHC, som vi i Lauritz Knudsen-regi har dygtiggjort os på siden start 90'erne, er blevet "født i Ballerup, men meget af teknologien ligger nu til grund for tilsvarende systemer i Norden og resten af Europa. LK IHC har gjort livet lettere for mange handicappede og for ældre på plejecentre i hele landet, fordi det gør det muligt at styre alt fra persienner, døre, vinduer, ventilation til lys og overvågning fra f.eks. en kørestol eller en fjernbetjening. 

Billeder i høj opløsning kan downloades på:

http://snbfs.schneider-electric.nu/ 
Brugernavn er: benedikte
Password er: kiær

Forslag til billedtekster:
SchneiderElectric_socialminister_maj2011a
Adm. direktør Ole Sander og socialminister Benedikte Kiær

SchneiderElectric_socialminister_maj2011b
Udviklingsdirektør John Sørensen, socialminister Benedikte Kiær, adm. direktør OIe Sander og ministerens rådgiver Bo Friis var på rundtur i Schneider Electric internationale udviklingsafdeling i Ballerup, hvor 60 ingeniører er beskæftiget med at udvikle el-systemer til hele verden.

SchneiderElectric_socialminister_maj2011c
Adm. direktør Ole Sander viser socialminister Benedikte Kiær de små datastik, som produceres på Lauritz Knudsen-fabrikken i Ringsted og sælges i hele verden, bl.a. på markeder i Kina og Australien.

SchneiderElectric_socialminister_maj2011d
Adm. direktør Ole Sander forklarer socialminister Benedikte Kiær hvordan Schneider Electrics hovedkontor i Ballerup med 240 arbejdspladser er blevet energioptimeret, og at virksomheden ved at tage sin egen medicin alene i første kvartal har sparet 15.000 kr. til unødig standbystrøm.


Om Schneider Electric: www.schneider-electric.dk og www.lk.dk
Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energi og infrastruktur, industri, bygningsautomation, datacentre og netværk, samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2010 opnåede de over 110.000 medarbejdere en omsætning på 19,6 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe kunderne med at få mest muligt ud af deres energi.
http://www.schneider-electric.dk
Pressekontakt
Liza Andersen
51 24 92 84


Schneider Electric Danmark A/S
Industriparken 32
2750 Ballerup
DanmarkEmner


Om Schneider Electric

Schneider Electric blev i januar 2021 kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Det skete blandt 8.080 nominerede på det internationalt anerkendte Global 100-indeks.

Schneider Electrics formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af vores energi og ressourcer, så vi alle kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On.

Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet.

Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrationsløsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende process- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT produkter, styringsenheder, software og services.

Vi er det mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystem af partnerskaber, der er åbne og, som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, Inkluderende og Styrkende.

www.se.com/dk/da/

Kontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00