Gå til indhold
Find billeder i høj opløsning under artiklen
Find billeder i høj opløsning under artiklen

Pressemeddelelse -

​Maribo Seed øger driftssikkerheden med ny serviceaftale

Sukker kan være guld værd, i hvert fald når udbyttet fra sukkerroerne er højt. Det kræver sukkeroer af en helt særlig kvalitet, og dem får landmanden kun, når roerne kommer fra frø af den absolut højeste kvalitet. Hos Maribo Seed i Holeby på Lolland er en ny PLC-styring fra Schneider Electric med til at optimere både kvaliteten og produktionen af frø til sukkeroer. Ydermere giver en serviceaftale Maribo Seed vished for, at fabrikken både nu og i fremtiden altid leverer det bedste frøprodukt, uden kostbare afbrydelser i produktionen. 

"Vi havde nogle store udfordringer. Dem har Schneider Electric løst for os med bravour."

Så kort sammenfatter Anders S. Nielsen, teknisk ansvarlig for Maribo Seeds produktion, samarbejdet med Schneider Electric.

Global frøgigant
En vigtig del af frøproduktionen på Maribo Seeds fabrik er coatingen af frøene. Det er her, resultaterne af omfattende research, udvikling, test og forædling bliver omsat til virkelighed i form af færdige frø.

Flere lag af coating giver frøet de unikke egenskaber, der har gjort Maribo Seed til en globalt anerkendt producent med tilstedeværelse i 40 lande og en omsætning på over en kvart milliard kroner om året. Kravene til tykkelsen af hvert enkelt lag er skrappe, og derfor er det alfa og omega, at det automatiske coatinganlæg styrer processen nøjagtigt og kan reagere lynhurtigt på ændringer.

"Vores udfordring var først og fremmest, at vores eksisterende anlæg til coating havde nået end of life. Vi kunne ikke få dem serviceret længere, og vi kunne ikke få reservedele. Så hvis anlægget brød sammen, ville vi være i meget alvorlige vanskeligheder," siger Anders S. Nielsen.

Stram deadline
Maribo Seed tog kontakt til specialisterne i Schneider Electrics serviceafdeling, som hurtigt afdækkede problemet og foreslog en løsning:

 • Udskiftning af gamle PLC'er med nye Modicon M340 PLC'er 
 • Direkte konvertering af software til ny platform
 • Opgradering af SCADA-system til Vijeo Citect
 • Optimering af styringen, bl.a. med individuel og mere præcis justering af dyser
 • Serviceaftale om proaktive eftersyn og løbende vedligeholdelse og optimering af anlægget

For en produktionsvirksomhed som Maribo Seed er tid lig med penge. Langvarige stop i produktionen er særdeles kostbare og skal undgås for enhver pris. Derfor glæder Anders S. Nielsen sig over Schneider Electrics evne til at levere det lovede til den aftalte tid:

"Vi planlagde et produktionsstop på 14 dage. Det var den tid, Schneider havde til at udføre arbejdet, og det blev overholdt til punkt og prikke," siger Anders S. Nielsen

Højere kvalitet - mindre spild
Schneider Electrics arbejde har ikke blot givet Maribo Seed et tidssvarende anlæg, som kan fungere mange år fremover. Det har også givet kontante fordele i form af mindre variationer i det færdige frøprodukt, højere kvalitet og betydeligt mindre spild.

"Før skete der en under- eller overdosering i anlægget med variationer på op til 10 %. Det gav spild og en meget skiftende kvalitet. Nu har vi en nøjagtig dosering med meget mindre spild. Det er selvfølgelig godt for forretningen, og med et produkt, som er helt konsistent i kvaliteten, har vi også øget vores konkurrenceevne," siger Anders S. Nielsen.

Han fremhæver Modicon M340 PLC'ens kraftfulde processor som en væsentlig faktor, fordi den beregner og justerer doseringer til korrekt niveau næsten i realtid - noget som ikke før var muligt.

Øget effektivitet og længere levetid 
Med serviceaftalen har Maribo Seed vished for, at coatinganlægget er i de bedste hænder. Schneider Electrics specialister tilser og tester anlægget i faste intervaller, justerer og optimerer hvor det er nødvendigt og afleverer en rapport med anlægsstatus og eventuelle anbefalinger til udskiftning af komponenter i anlægget. Det er der både sund fornuft og god økonomi i, forklarer Jan Bülow, leder af Schneider Electrics serviceafdeling:

"Helt enkelt handler det om at beskytte driften og dermed forretningen, fordi uforudsete nedbrud og produktionsstop kan koste rigtig mange penge. Med en serviceaftale har man sikkerhed for, at produktionsanlægget bliver tilset, og at der bliver taget hånd om kommende problemer, inden det er for sent."

Ifølge Jan Bülow står mange ældre anlæg ude hos danske de produktionsvirksomheder, som ikke altid kan serviceres.

"Jo ældre anlæggene er, desto større er risikoen for nedbrud. Samtidig vokser risikoen for, at det bliver dyrt og meget langvarigt, hvis ikke ligefrem umuligt, at få et defekt anlæg op at køre igen," siger Jan Bülow, der tilføjer, Schneider Electric altid skræddersyer serviceaftaler til den enkelte kunde.

Fakta:

Projekt

 • Udskiftning og opgradering af PLC-styring til coating af sukkerroefrø
 • Serviceaftale om proaktive eftersyn og vedligeholdelse af anlægget

Løsning

 • 4 stk. Modicon M340 PLC
 • 1-1 konvertering af gammel software til ny hardwareplatform
 • Optimering af styring
 • Opgradering af SCADA-system til Vijeo Citect med grafisk brugerflade

Fordele

 • Moderne og kraftfulde PLC'er sikrer højere kvalitet og mindre spild i produktionen
 • Konsistent høj kvalitet øger konkurrenceevnen
 • Op til 10 % mindre spild af råvarer giver bedre økonomi
 • Nyt SCADA-system giver hurtigere, nemmere og mere præcis betjening af anlæg
 • Fremtidssikring af anlæg
 • Proaktiv serviceaftale giver driftssikkerhed og tryghed
 • Hurtig og fejlfri konvertering udført til tiden, uden produktionstab

Emner

Tags


Om Schneider Electric:
Schneider Electric er global specialist inden for energistyring og automatisering. Med en omsætning i 2014 på 25 mia. euro i ryggen betjener vores 170.000 medarbejdere kunder i mere end 100 lande, og hjælper dem til at administrere deres energiforbrug og på en sikker, pålidelig, effektiv og bæredygtig måde. Fra de mest simple el-kontakter til komplekse driftssystemer – optimerer vores teknologi, software og tjenester den måde, vores kunder styrer og automatiserer deres forretning på. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende brand inden for el-materiel. Vi arbejder konstant på at forbinde verden i intelligente løsninger, der forvandler industrier, transformerer byer og digitaliserer forretninger. Vi sørger for, at Life is ON.

Pressekontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale