Gå til indhold
Kursen er sat mod en grøn fremtid

Pressemeddelelse -

Kursen er sat mod en grøn fremtid

Af: Thomas Träger, Adm. Direktør i Schneider Electric Danmark

Den globale finanskrise har endnu ikke helt sluppet sit tag i det danske marked, hvor vi stadig mangler at få skuden vendt og for alvor fyret op under de økonomiske kedler. Det har præget 2013, hvor produktiviteten og det danske byggeri har haft svært ved slippe fri af krisens begrænsende dynd. På trods af vores udfordringer peger mange tendenser dog i en positiv retning, og kompasnålen sender Danmark direkte på kurs mod en lysere og mere grøn fremtid. Igen i år har vi set et stærkt fokus på at øge de grønne investeringer og kompetencer i Danmark. Vi skal bygge videre på vores innovative evner og de ambitiøse politiske klimamål, som giver genlyd i resten af verden. I oktober blev Danmark hædret af WWF for sin målrettede indsats og ambitiøse klimamål, der er sat mod 2050. Vi skal dog ikke hvile på anerkendelsen, men bruge vores energirigtige fokus til at løfte os ud af krisen og ind i en grønnere og mere effektiv fremtid.

Grønne job
I 2014 er energirenovering af den eksisterende bygningsmasse et godt sted at starte, hvis vi vil se grønne initiativer føre til vækst. Det har energi-, klima og bygningsminister Martin Lidegaard set, og han sender et stærkt signal med den samlede strategi for energirenovering, som forventes præsenteret inden nytår. Potentialet i energirigtig renovering er enormt. Ikke kun for energiforbruget, men også for beskæftigelsen. Tal fra Dansk Byggeri viser, at renovering af den eksisterende bygningsmasse giver beskæftigelse på 1,87 mandeår pr. mio. kr. investeret. Lad os renovere os ud af krisen og opbygge kompetencer og viden, vi kan eksportere, når resten af verden skal til renovere deres forældede bygningsmasse, der ofte ikke er vedligeholdt.

Renovering og ESCO-projekter går hånd i hånd, og de danske kommuner har fået øjnene op for projekterne, hvor garanterede energibesparelser finansierer energirenovering af slidte skoler og andre kommunale bygninger. Men hvorfor stoppe der? Staten ejer tusindvis af bygninger, hvor der også er brug for renovering. Her er ESCO-aftaler en oplagt mulighed for at opnå store energibesparelser på trods af de pressede offentlige budgetter. Naturstyrelsen har som den første statslige instans gennemført et ESCO-projekt i 40 bygninger. Det har givet en besparelse på 25 % og sparet miljøet for 226 tons CO2. Igen er potentialet enormt. Også internationalt, hvor vi i Danmark er førende inden for ESCO-konceptet.  

I disse år står vi i Danmark med en række unikke muligheder for at udnytte vinden, sætte sejl og distancere feltet i den grønne omstilling. Vi skal løfte i fællesskab og gennemføre tingene intelligent med et stærkt fokus på energiledelse. Den grønne omstilling kan nemlig skabe job, opgaver og vækst til en bred vifte af erhverv. Der er masser af muligheder for både installatører, energiselskaber og den danske industri.

Intelligent effektivitet
Den teknologiske udvikling buldrer, og verden omkring os bliver konstant mere og mere intelligent. Om det er i industrien, HVAC-systemer eller i private boliger, så er konklusionen klar. Intelligente systemer sparer energi, øger effektiviteten og sikrer bedre komfort. I den nærmeste fremtid flytter intelligente energimålere eksempelvis ind i alle danske hjem, som konstant bliver gearet til en intelligent fremtid. Når vores verden og forbrug bliver intelligent, er det helt centralt, at vores bygninger og tekniske installationer følger med, så de er rustet til udviklingen af det intelligente el-net. Smart grid er nemlig kernen i vores transformation til vedvarende energikilder.

I Schneider Electric har vi markedets bredeste tilbud til smart grid med alt fra driftssystemer til distributionsnettet over enkeltprodukter til både bygninger, de danske hjem og datacentre. Alt sammen er klar til at blive koblet direkte på fremtidens el-net. Men vi kan ikke gøre det alene.
Smart grid er stadig diffust og i sin spæde begyndelse, men vi har ikke tid til at vente. Derfor skal vi have gang i pilotprojekter som Smart City Kalundborg, hvor fremtidens distributionsnet testes live. Det handler om at sikre en grøn og vedvarende energi med sikker forsyning.

Fremtiden er intelligent, og der er uanede muligheder i at tænke systemer sammen, så vores verden bliver koblet mere effektivt sammen. Det betyder, vi kan skabe mere ved at bruge mindre. 


Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2012 opnåede de over 140.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Pressekontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale