Gå til indhold
​Korsbæk oplever massivt rykind med brandsikring i top

Pressemeddelelse -

​Korsbæk oplever massivt rykind med brandsikring i top

Korsbæk på Bakken har tiltrukket 130.000 betalende gæster i årets sæson, hvor mange også har nydt et måltid på Postgården eller Jernbane Restauranten. Det massive publikumspres stiller samtidig store krav til effektiv brandforebyggelse og -alarmering. Bakken åbner igen den 17. marts 2016 og forsalget til den populære attraktion er allerede startet. 

Uanset om du vælger Postgårdens damaskduge eller udsætter dig for Tjener Bolts luner i Jernbane Restauranten, kan du nyde dit måltid i sikre rammer, når Bakken igen åbner den 17. marts 2016. Der er nemlig tænkt på brandsikkerheden overalt i Korsbæk på Bakken, hvor det velkendte Matador-univers er omsat fra TV-kulisser til virkelighed. 

Alligevel har den nyeste teknologi gjort sit indtog. Korsbæks bygninger er således udstyret med flere hundrede detektorer, som staks afslører kritisk røg eller varmeudvikling.

"Det betyder, at medarbejdere og brandmyndigheder straks kan yde den nødvendige indsats, hvis der f.eks. opstår behov for lokal brandslukning eller tømning af en restaurant eller en brandslukningsindsats i f.eks. et køkken eller teknik rum", siger Mads Seemann, der er indehaver af Trebbien Electric, som er hovedentreprenør på installationsarbejdet i Matador-byen.

Røg i køkkenet - ikke i teknikken
Brandsikringen omfatter i alt ca. 235 detektorer, alarmtryk og andre enheder fra Schneider Electric, som er bundet sammen i et netværk med en brandalarmeringscentral. Den udpeger kritisk røgudviklinger og unormale temperaturstigninger overalt i bygningerne, så brandfolk i sidste ende sparer kostbar tid ved udrykning. Samtidig er de akustiske brandalarmer suppleret med talevarslingsanlæg, som erfaringsmæssigt forhindrer panik og stress blandt publikum.

Færre, forstyrrende fejlalarmer
Der er også tænkt på at minimere antallet af generende og kostbare fejlalarmer uden at give køb på sikkerheden. ABA - systemet er således bestykket med i alt 140 intelligente, optiske røgdetektorer og termiske sensorer, som ”tænker før de taler” og kun udløser et alarmsignal, når det er påkrævet.

"Enhver røgudvikling er kritisk i et teknik-rum men ikke nødvendigvis i et køkken, hvor unormale temperaturudsving til gengæld kan indikere en latent brandudvikling, som kræver handling og måske assistance fra brandvæsenet", siger projektleder Haig Kriegbaum, Schneider Electric.

Lise Nørgaard og DR- samarbejde om Korsbæk på Bakken
Korsbæk på Bakken er blevet til i et samarbejde mellem DR, forfatter Lise Nørgaard og initiativtager og ejer Torben "Træsko" Pedersen, som er Bakkens største teltholder. Byen omfatter velkendte restauranter og butikker fra Matadorserien, og publikum betjenes efter datidens normer. 

Emner

Kategorier


Schneider Electric er global specialist inden for energistyring og automatisering. Med en omsætning i 2014 på 25 mia. euro i ryggen betjener vores 170.000 medarbejdere kunder i mere end 100 lande, og hjælper dem til at administrere deres energiforbrug og drift på en sikker, pålidelig, effektiv og bæredygtig måde. Fra de mest simple el-kontakter til komplekse driftssystemer – optimerer vores teknologi, software og tjenester den måde vores kunder styrer og automatiserer deres forretning på. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende  inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. Hos Schneider Electric arbejder vi konstant på at forbinde verden i intelligente løsninger, der forvandler industrier, transformerer byer og digitaliserer forretninger.

Kontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale