Gå til indhold
​Høj kvalitet og effektivitet i installatørens egen energirenovering

Pressemeddelelse -

​Høj kvalitet og effektivitet i installatørens egen energirenovering

Funktionalitet og kvalitet skal være i top, og varerne skal leveres til tiden. Det var kravene, da installatørvirksomheden H. Helbo Hansen A/S blev samlet under et tag. Derfor valgte virksomheden Schneider Electric til at sikre energiovervågning, el- og datainstallation til det nyrenoverede hovedkvarter.

Energirenovering kræver kvalitet og effektivitet i alle led af projektet. Hver eneste komponent i installationen skal være effektiv, af høj kvalitet og imødekomme slutkundens behov. Lige så vigtigt er det, at installatøren kan stole på, at leverancerne er korrekte og kommer til tiden.

Det ved man alt om hos installatørfirmaet H. Helbo Hansen A/S, som har valgt en bred palet af produkter fra Schneider Electric til virksomhedens nye hovedsæde i Baldersbrønde ved Hedehusene.

"Vi ved, hvad vi vil have. Så enkelt kan det siges. Funktionalitet og kvalitet skal være i top, og varerne skal leveres til tiden, uden slinger i valsen. Derfor har vi valgt Schneider Electric-produkter til en stor del af installationen," siger afdelingschef Lars Holmgaard, der stod i spidsen for projektet.

Ny el- og datainstallation
H. Helbo Hansen A/S er en af landets større el-installatører med 130 medarbejdere fire steder på Sjælland. I slutningen af 2013 blev det besluttet at flytte hovedsædet fra Glostrup til Baldersbrønde, hvor Helbo Hansen overtog en eksisterende bygning.

Lars Holmgaard forklarer:
"Vi regnede bygningens fremtidige driftsomkostninger ind i den samlede pris og nåede frem til, at totaløkonomien ville være fornuftig med en gennemgribende energirenovering."

Renoveringen omfattede blandet andet en helt ny el- og datainstallation - med Schneider Electric som leverandør af langt de fleste komponenter.

Velfungerende lysstyring
H. Helbo Hansens nyrenoverede hovedsæde er i to etager med lager i stuen og administration på første sal. Her har 35 administrative medarbejdere deres arbejdsstationer, de fleste i åbne kontorlandskaber.

Lysstyringen klares med den nye, 360 graders ARGUS loftPIR fra Schneider Electric, som bl.a. udmærker sig ved meget lang rækkevidde i detektion af både bevægelse og tilstedeværelse.

"Med den nye ARGUS PIR kunne vi etablere en meget nøjagtig og velfungerende lysstyring i zoner med dagslysregulering. Vi undersøgte og afprøvede den grundigt, før vi traf det endelige valg, og vi er rigtig godt tilfredse. Det er en avanceret sensor, som er meget nem at installere og programmere," siger Lars Holmgaard.

Smart energiovervågning
Snart ved H. Helbo Hansen meget præcist, hvor meget strøm, der bliver brugt - og til hvad. Svarene får man af Schneider Electrics EGX300 målergateways i tæt samspil med de iEM3000-målere, som overvåger og logger energiforbruget i bygningens hovedtavle.

"En af de smarte ting ved EGX300 er, at den har indbygget webserver til visualisering af data. Derfor behøver vi hverken speciel software eller et overliggende BMS for at se og analysere på vores energiforbrug. Vi kan allerede se det, vi har brug for at se, med en relativt enkel løsning," siger Lars Holmgaard.

Han og kollegerne er meget tilfredse med resultatet, både med deres nye hovedsæde og med de mange produkter fra Schneider Electric.

"Schneider Electric har altid stået for høj kvalitet og effektive produkter, og i projekter med en stram tidsplan betyder leveringssikkerhed også meget. Renoveringen blev gennemført på kun tre måneder, så der har ikke været plads til forsinkelser eller fejlleverancer. Både Schneider Electric som leverandør og selve produkterne har bestået prøven fuldt ud," siger Lars Holmgaard.

Schneider Electric har blandt andet leveret: 
ARGUS 360-graders PIR-sensorer, gitterbakker, FrontLine installationskanaler med Clic'Line-afbrydere og udtag, grønne kontakter med sluk-alt funktion, OptiLine gulvstandere, Actassi-rackskabe, kabler, patchpaneler og konnektorer, Acti 9-tavlekomponenter, iEM3000-energimålere og EGX300-målergateways til overvågning af energiforbruget.

Fakta:
Projekt:

  • Komplet energirenovering af nyt hovedsæde
  • Ny el-installation
  • Ny datainstallation

Opnåede fordele:

  • Attraktiv totaløkonomi i bygningen
  • Høj komfort
  • Energibesparelser
  • Måling og visualisering af energiforbruget
  • Højtydende datainstallation i kat 6A S1
  • Netværk forberedt til PoE (Power over Ethernet) og 10 G

Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2013 opnåede de over 150.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Pressekontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale