Gå til indhold
Grønt partnerskab sparer privathospital for 1 mio. kr. på energiregningen

Pressemeddelelse -

Grønt partnerskab sparer privathospital for 1 mio. kr. på energiregningen

Schneider Electric og Privathospital Hjertecenter Varde indgår partnerskab efter "shared savings"-modellen, der sikrer energibesparelser for næsten en million kroner ved at justere og optimere hospitalets bygningsautomation.  

Som regel er der en pris at betale, når man vil opnå noget, også når det gælder energibesparelser. Men nogle gange er det hverken svært, dyrt eller på anden måde forbundet med risiko at høste fordelene ved et lavere energiforbrug.

Faktisk kan det gøres helt gratis og uden nogen form for risiko. I hvert fald hvis man lægger risikoen over på en global specialist i energioptimering. Det er præcis, hvad  Privathospital Hjertecenter Varde har

"På meget kort tid er det lykkedes at nedsætte vores energiforbrug ganske betydeligt. Vi ønsker, ligesom alle andre virksomheder, at agere ansvarligt overfor miljøet, og vi har selvfølgelig også et ønske om at drive en sund virksomhed. Projektet sammen med Schneider Electric er godt for både miljøet og for hospitalets økonomi," siger Ricardo Sanchez, adm. dir. og overlæge på Privathospital Hjertecenter Varde.

Deler opnåede besparelser
Hospitalet har, som en af de første virksomheder i Danmark, indgået et energibesparende partnerskab med Schneider Electric efter den såkaldte "shared savings"-model. Den går, som navnet antyder, ud på at man deler de opnåede besparelser. Hele risikoen ligger hos Schneider Electric, og det er en helt ny måde at tænke energibesparelser på og føre dem ud i livet.

I 2010 flyttede Privathospital Hjertecenter Varde ind i nye, moderne bygninger på i alt 5.300 kvadratmeter, og Schneider Electric var blandt leverandørerne af de tekniske installationer. Derfor var det naturligt også at tage en dialog med Schneider Electric om mulighederne for at optimere udnyttelsen af energien og nedsætte forbruget.

Enormt potentiale
Det gør man ved at fjernovervåge hospitalets BMS-anlæg, opsamle og analysere data og så ændre på de relevante parametre for bygningernes drift, forklarer Bo Johansson, som er leder af Schneider Electrics Remote Operation Center. Det er her, informationerne fra Varde bliver indfanget og omsat til energibesparende handling. Bo Johansson ser store muligheder for modellen:

"Shared Savings er et nyt tilbud inden for vores Energy Performance Services, og vi ser et enormt potentiale for modellen. Den er oplagt for rigtig mange virksomheder, fordi de ikke har nogen risiko overhovedet. Virksomheden skal ikke have en krone op af lommen - til gengæld deler vi de opnåede besparelser ligeligt mellem os," siger Bo Johansson.

Sparer næsten en million kroner
For Privathospital Hjertecenter Varde er tallene til at tage og føle på. Allerede i løbet af aftalens første tre måneder har man sparet næsten 46.000 kroner. I hele aftaleperioden på fem år ventes den samlede besparelse at være næsten en million kroner.

Bo Johansson fortæller, at Schneider Electrics specialister har optimeret en række driftsparametre og styringer på hospitalets BMS-anlæg.

"Vi har blandt andet ændret ventilationsanlæggene til mere behovsstyret drift, automatisk justering for at sikre lavest mulig fremløbstemperatur på varmeanlæg og løbende optimering af rumtemperaturer, luftmængder og CO2-niveauer," siger Bo Johansson.

Alle justeringer er sket med maksimalt hensyn til komforten for både patienter og personale, og selvfølgelig til de helt særlige krav, et moderne hospital med operationsstuer stiller til driftssikkerhed.

Alle løfter indfriet
Overlæge og adm. dir. Ricardo Sanchez er, sammen med hospitalets øvrige ledelse, meget tilfreds med både samarbejdet med Schneider Electric og med resultaterne.

"Schneiders Electrics specialister har virkelig været dygtige til at identificere områder, hvor vi kunne nedsætte forbruget. Vi har fået god rådgivning, alle aftaler er blevet overholdt og løfterne om besparelser er blevet indfriet," fastslår siger Ricardo Sanchez.

Fakta:

Projekt

 • Shared Savings - partnerskab om energibesparelser:

  • Opnåede besparelser deles ligeligt mellem kunden og Schneider Electric

  • Eksempel: Ved en opnået besparelse på 1 million kroner får Schneider Electric 500.000, og kunden får 500.000 kroner - uden at have investeret en eneste krone

 • Shared Savings er en del af Schneider Electrics Energy Performance Services og løber typisk over 5 år.

Løsning

 • Gennemgang af bygninger, tekniske installationer og BMS-anlæg
 • Fjernovervågning af forbrug i Schneider Electrics Remote Operation Center
 • Løbende optimering og justering af bygningernes drift via ændring af parametre i BMS-anlæg

Fordele

 • Markant besparelse på energiforbruget
 • Ingen investering og ingen risiko
 • Kontante resultater kan ses på bundlinjen med det samme
 • Styrkelse af grøn profil
 • Overvågning og ekspertrådgivning afdækker nye muligheder for at optimere og reducere energiforbruget

Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2013 opnåede de over 150.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Pressekontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale