Få vores nyheder på mail

Energiekspert: Sådan sparer din virksomhed penge på energiforbruget

Pressemeddelelse   •   Jul 11, 2017 14:53 CEST

Energiekspert Michael Thode giver gode råd til at skære i energi udgifterne

Med ganske få tiltag kan virksomheden reducere energiudgifterne med op til 5-10 procent om året, ifølge energistyringsekspert Michael Thode.

I har med garanti et stort energiforbrug hvert år. Højere end I gerne vil have. Sammen med resten af ledelsen har I måske siddet og studeret regnskabet og prognoserne for at finde åbninger, hvor der kan spares penge. Og energiforbruget kunne snildt være et af dem.

Energistyringsekspert Michael Thode, Schneider Electric, oplever, at mange virksomheder ikke kender reglerne og mulighederne for at reducere energiforbruget. Men der er rigtig mange penge at spare, og samtidig kan virksomhedens CO2-udledning reduceres betydeligt, når energiforbruget nedsættes, ifølge Michael Thode.

Skift til et energy management system

”Mange virksomheder har ikke nok viden og overblik over energiforbruget. Med et energy management system (EMS) kan virksomheden automatisk overvåge forbruget af varme, køling og el ned til mindste detalje, så de ved, hvor der kan spares penge. Årligt kan der barberes 5-10 procent af energiudgifterne,” forklarer Michael Thode.

Energiselskaberne køber dine besparelser

Når en virksomhed reducerer energiforbruget ved fx at bruge EMS’er, så uddeler energiselskabet en refusion:

”I får en refusion af energiselskabet for at sælge retten til at indrapportere energibesparelserne til Energistyrelsen. Det er dog vigtigt at huske, at der skal udarbejdes en skriftlig aftale om salget, før energispare-projektet gennemføres,” forklarer Michael Thode, der hvert år hjælper mange virksomheder med at opnå store energibesparelser.

Løsninger der fremtidssikrer din virksomhed

”En investering i en EMS kan begunstige din virksomhed på sigt. I dag er verden mere digital end nogensinde, og det betyder at manuelle aflæsninger ikke giver mening, ifølge Michael Thode. Med fx EcoStruxture Power-systemet er en virksomhed altid ajour med de seneste softwareløsninger, fordi de konstant opdateres, og tilbagebetalingstiden er på blot 1-3 år, afhængig af virksomhedens størrelse og de udfordringer, den står overfor,” siger energistyringsekspert, Michael Thode.

Faktaboks: Sådan får din virksomhed energitilskud:
  • 1.Kontakt et energiselskab og meld jeres planlagte energibesparelse
  • 2.Reducer energiforbruget i virksomheden. Fx med nye vinduer, isolering eller et EMS-system
  • 3.Indrapporter besparelserne til energiselskabet
  • 4.I modtager refusionen

Om Schneider Electric:
Schneider Electric er global specialist inden for energistyring og automatisering. Med en omsætning i 2016 på 25 mia. euro i ryggen betjener vores 160.000 medarbejdere kunder i mere end 100 lande, og hjælper dem til at administrere deres energiforbrug og på en sikker, pålidelig, effektiv og bæredygtig måde. Fra de mest simple el-kontakter til komplekse driftssystemer – optimerer vores teknologi, software og tjenester den måde, vores kunder styrer og automatiserer deres forretning på. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende brand inden for el-materiel. Vi arbejder konstant på at forbinde verden i intelligente løsninger, der forvandler industrier, transformerer byer og digitaliserer forretninger. Vi sørger for, at Life is ON.