Gå til indhold
El-branchen stiller større krav til tavlekomponenter

Pressemeddelelse -

El-branchen stiller større krav til tavlekomponenter

Installatører og tavlebyggere kræver nem montering, sammenhæng og kommunikation mellem komponenterne i elektriske tavler. Det mærker Schneider Electric, der sidste år lancerede en komplet serie af tavlekomponenter.

El-branchens krav til tavlekomponenter vokser i takt med, at installationerne bliver mere komplekse, og el-installatørernes opgaver bliver mere tekniske og alsidige. Installatører og tavlebyggere kræver ikke blot pålidelige produkter af høj kvalitet - de kræver også, at der er sammenhæng og kommunikation mellem hver eneste komponent, og at montering i tavlen sker hurtigt, sikkert og med minimal risiko for fejl. Det fortæller Thomas Andersen, salgsdirektør i Schneider Electric:

- Vi ser meget tydelige tegn på, at branchens behov har flyttet sig. Der er høj fokus på at effektivisere arbejdet i selve el-tavlen, og på at hver eneste komponent i tavlen er en del af en større sammenhæng, siger Thomas Andersen.

En væsentlig del af baggrunden for den udvikling er, at morgendagens el-installationer skal kunne mere. Intelligens er et krav, og dermed bliver også kommunikation mellem enhederne og til andre dele af installationen en selvfølge. Schneider Electric lancerede sidste år Acti 9 - et komplet, modulært system med fokus på netop sammenhæng, nem montering og høj kvalitet.

- Den gode modtagelse Acti 9-serien har fået, viser at branchen sætter pris på at have adgang til et komplet program med netop sammenhæng og kommunikation, siger Thomas Andersen.

Kommunikation er fremtiden
En af de unikke features ved Acti 9 er Smartlink-teknologien, som gør det nemt at etablere fuld kommunikation mellem et BMS og Acti 9-enhederne i tavlen og dermed overvåge energiforbrug og fejl i installation. Hos en af landets største tavlebyggere, Elogic, er technical manager Ole Bjerregaard enig i, at kommunikation i tavlen er fremtiden. Men han lægger også stor vægt på nem montering, sortimentets bredde og den optimale dokumentation:

- Udviklingen gorbrug og fejl i installation.n.ed  generation af tavlekomponenter, og det er de ectric, var Torben Hedegaard ikke i tvivl om, aår i retning af, at slutkunderne vil have kommunikation i tavlen. Hvad det praktiske arbejde angår, er Acti 9 nemt og effektivt at arbejde med. Især monteringen på DIN-skinne er blevet meget nemmere. Dertil kommer, at produkterne designmæssigt er up to date, at der er fuld dokumentation i form af backup-tabeller, og at sortimentet af tilbehør også er komplet, siger han.

Passer perfekt sammen
En tilsvarende melding lyder fra El-Gruppen i Korsør, som har taget Acti 9 ind som det foretrukne valg til el-tavlerne. Driftsleder Bo Jensen fremhæver, at Acti 9-komponenterne klikkes direkte på plads i tavlen uden brug af værktøj:

- Klik-systemet er helt klart en fordel. Acti 9 er nemt at montere på DIN-skinnen, og vi kan strømline vores arbejde med at bygge tavler, når vi har en komplet serie af ens tavlekomponenter, der passer perfekt sammen. Det gør jo også, at det færdige resultat ser ordentligt ud, siger Bo Jensen


Related links

Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2012 opnåede de over 140.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Kontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale