Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Dumpet røgalarm uden risiko for personfare

Netop offentliggjort risikovurdering slår fast, at Schneider Electrics røgalarm type MTN548520 ”ikke udgør en væsentlig risiko for personfare”. Salgsstop opretholdes indtil iværksatte tests af nyproducerede røgalarmer dokumenterer, at produktet lever op til gældende standard for byggevarer.

Energistyrelsen har via Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut foretaget risikovurdering af den Schneider Electric røgalarm type MTN548520, som styrelsen tirsdag meddelte ikke er lovlig at sælge på det danske marked. Risikovurderingen konkluderer, at ”røgalarmen ikke udgør en væsentlig risisko for personfare”.

Schneider Electric opretholder salgstoppet og har kaldt alle lagerlagte produkter hjem for at kunne teste og dokumentere at nyere produktserier opfylder gældende krav og dermed er lovlige at sælge på det danske marked.

- Vi er selvfølgelig lettede over resultatet af risikovurderingen, og arbejder fortsat på højtryk for at få bragt orden i sagerne, siger Henrik Vindt, der er kundeservice- og kvalitetsdirektør i Schneider Electric Danmark. Han fortsætter:

- I praksis betyder det, at vi lige nu arbejder ihærdigt på at få verificeret, at nyproducerede produkter overholder standarden. Vi har hastebestilt en ny test på et uafhængigt, godkendt testcenter og har bedt dem om i dialog med Energistyrelsen at udføre testen på præcis samme vilkår som den test, hvori røgalarmen med et tidligere batchnummer dumpede.

Der er tale om røgalarm af typen MTN548520, som er solgt og markedsført i Danmark af Schneider Electric Danmark A/S og stammer fra batch 3180050D. Schneider Electric har ivørigt også to røgalarmer på Energistyrelsens liste over godkendte alarmer – Almost Invisble og System LINK Classic.

Fakta i sagen:

·  Schneider Electrics MTN548520-røgalarm, der sælges via det professionelle marked, er dumpet i en test udført af  Energistyrelsen, som derefter har meddelt, at produktet ikke lever op til gældende standard (EN14604:2005/AC:2008).

·  Iflg. Energistyrelsens test har MTN548520-røgalarm ikke reageret tids nok på brand fra n-heptan (brandbare væsker), der er 1 ud af 4 forskellige materialer, der testes for. Testen viser, at alarmen fungerer upåklageligt for de tre øvrige materialer (træ, uld og polyurethane) Det er også vigtigt at understrege, at der ikke er tale om en fejlalarm eller mangel på alarm, men at røgalarmen angiveligt ikke reagerer indenfor den, jf standarden, tilladte reaktionstid. Ligeledes overholder røgalarmen alle øvrige forhold specificeret i standarden (bl.a. montage, følsomhed og lydniveau).


Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2012 opnåede de over 140.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Pressekontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00