Få vores nyheder på mail

Danske studerende kan vinde et job hos Schneider Electric

Pressemeddelelse   •   Jan 23, 2014 07:08 CET

Udnyt dit talent og vind en karriere i Schneider Electric. For fjerde gang afholder energispecialisten en global konkurrence for studerende med innovative ideer til energieffektive løsninger til fremtidens, intelligente storbyer. Det er første gang danske studerende kan deltage i konkurrencen.

Halvdelen af verdens befolkning bor i byer, der allerede nu står for 75 % af verdens energiforbrug. Det tal vil kun vokse i takt med, at flere konstant flytter til. Derfor er der allerede nu brug for innovative løsninger til at minimere energiforbruget i alverdens byer. Schneider Electric, der er global specialist i energioptimering, søger inspiration hos fremtidens talenter i den store konkurrence ’Go Green in the City’ for studerende. Hovedpræmien er et job i koncernen, der beskæftiger tæt på 150.000 på verdensplan.

- Det er en unik konkurrence, hvor vi er på jagt efter de grønne ideer, som kan være med til at udvikle vores arbejde for at reducere energiforbruget i de voksende byer. I Danmark er vi kendte for både green tech og innovation, så det er oplagt for danske studerende at deltage med deres ideer og løsninger, siger HR-konsulent Line Orloff, der er ansvarlig for konkurrencen i Schneider Electric Danmark.

For at deltage i ’Go Green in the City’ skal man være studerende på fag, som relaterer sig til business eller til ingeniør-branchen. Konkurrencen foregår i par, hvor den ene part skal være en kvinde. Derudover kræves det, at man som minimum er i gang med sit andet år på en videregående uddannelse. Danske studerende skal være hurtige, da der allerede er deadline for deltagelse den 15. februar.

- I første omgang gælder det om, at de studerende får indsendt en kort beskrivelse af deres ideer via det internationale konkurrence-site. Herefter bliver de 100 bedste projekter udvalgt, og de får tilknyttet en mentor fra Schneider Electric, som hjælper med at finpudse projektet og lave en præsentationsvideo. Til sidst vil 12 udvalgte gå videre til en live-præsentation i Paris, hvor en VIP-jury udvælger vinderne, der vinder en rejse til to destinationer efter eget valg samt muligheden for at få et job i Schneider Electric, siger Line Orloff.

Sidste år vandt et hold fra Filippinerne med projektet ’Oscillohump’, der opsamler energi fra vejbump ved hjælp af elektromagnetisk induktion. De har blandt andet valgt Danmark som et af de lande, de skal besøg på den rundrejse, de vandt. Her skal de se nærmer på danske projekter inden for energioptimering.

Der er deadline for tilmelding den 15. februar 2014 på www.gogreeninthecity.com

Fakta:
Hvem kan deltage:
Studerende på ingeniør- eller businessrelaterede studieretninger kan deltage. Det inkluderer også Matematik, Økonomi, Kommunikation, Biologi m.fl. Er du i tvivl, om din studieretning er gældende, så skriv til info@gogreeninthecity.com eller se mere på www.gogreeninthecity.com.

Konkurrencen er for hold bestående af to studerende, hvoraf den ene skal være af hunkøn. Begge skal være over 18 år og i gang med minimum andet år på en videregående uddannelse.

Sådan gør du:

1)  Find en makker og en innovativ, energibesparende idé

2)  Besøg www.gogreeninthecity.com

3)  Tag The Energy Challenge

4)  Send din idé ind via formularen

5)  De 100 bedste hold vil få tilknyttet en mentor til at udvikle en synopsis og en video, inden de 12 bedste hold ideer bliver udvalgt og fløjet til Schneider Electrics hovedkvarter i Paris, hvor vinderen bliver fundet.

Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2012 opnåede de over 140.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi.