Gå til indhold
Dansk software optimerer køling i datacentre

Pressemeddelelse -

Dansk software optimerer køling i datacentre

Schneider Electric føjer nyt modul til softwareløsningen StruxureWare for Data Centers. Data Center Operation: Cooling Optimize optimerer kølingen og giver driftsansvarlige et værdifuldt billede af den nuværende  driftsstatus og de fremtidige behov. Softwaren giver unik overvågning, real time optimering og mulighed for optimal køling. Det nye modul er udviklet på Schneider Electrics globale udviklingscenter i Kolding.

Udgifter til køling er en af de absolut tungeste poster på budgettet i ethvert datacenter, uanset størrelsen. Det er nemlig langt fra ligetil at køle optimalt uden at bruge unødig energi, men nu kommer Schneider Electric datacenter-operatørerne til hjælp. Den kommer i form af en dansk udviklet softwareløsning: Data Center Operation: Cooling Optimize, som kan give markante besparelser på datacentres driftsbudgetter.

"Den globale tendens er, at datacentre bliver større, og de tegner sig samlet for hele tre procent af verdens samlede strømforbrug. Når en stor del af det forbrug går til køling, er der åbenlyse fordele for alle ved at optimere kølingen," forklarer Søren Brogaard Jensen fra Schneider Electric.

Han er Vice President for Enterprise Software and Managed Services - en global division i Schneider Electric, som er specialiseret i udvikling af software og UPS-løsninger til datacentre og andre kritiske installationer. Afdelingen har hjemme i Kolding, og det er lige netop her, den nye, avancerede software er udviklet.

"Data Center Operation: Cooling Optimize er helt unik, for softwaren overvåger og optimerer flow, temperatur og en lang række andre parametre i realtid. Og ikke nok med det: Cooling Optimize kan også forudse fremtidige behov og bruges som planlægningsværktøj," siger Søren Brogaard Jensen.

Energien bliver spildt på at overkøle
Schneider Electric er blandt andet kendt for StruxureWare for Data Centers - en meget udbredt softwaresuite til overvågning og styring af datacentre. Med det nye modul til suiten, Data Center Operation: Cooling Optimize, tager Schneider Electric nu energioptimeringen af de strømslugende serverrum et stort skridt videre.

"De fleste kølesystemer til datacentre er indrettet med fokus på at forsyne de varmeste racks med tilstrækkelig kold luft. Det betyder omvendt, at en stor del af energien bliver spildt på at overkøle resten af serverne i rummet. Men fordi den driftsansvarlige ikke har et klart billede af de komplekse luftstrømme, der er i et datacenter, tør han eller hun ikke skrue ned for kølingen af frygt for overophedning og termiske nedbrud," siger Søren Brogaard Jensen.

Her træder Data Center Operation: Cooling Optimize til og giver den ansvarlige det optimale overblik. I kombination med trådløse sensorer i datacentret leverer softwaren information om alle nødvendige faktorer, som påvirker temperaturen og dermed har betydning for driften.

Lærer gennem kunstig intelligens
Softwaren giver ifølge Søren Brogaard Jensen helt nye muligheder, fordi den har indbygget kunstig intelligens:

"Den overvåger og analyserer hver eneste hændelse og ændring i et såkaldt closed loop-system. Med andre ord lærer systemet og bliver klogere hele tiden. Dermed kan Data Center Operation: Cooling Optimize forudse fremtidige behov for kapacitet og give et præcist billede af kommende kølebehov, hvis antallet af servere i datacentret - eller deres placering - bliver ændret," siger han.

Data Center Operation: Cooling Optimize har allerede bevist sin værdi i et stort, internationalt datacenter, hvor softwaren i en test gjorde det muligt at slukke for 13 CRAC-køleenheder og nedsætte forbruget af strøm til køling med hele 37 % - uden at gå på kompromis med oppetiden. Efter den vellykkede test besluttede kunden at rulle løsningen fuldt ud og forventer nu at spare helt op til 40 % af energiforbruget til køling.

Download billeder under artiklen


Related links

Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2014 opnåede de over 170.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Kontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale