Gå til indhold
Dansk 8. plads ved VM i bæredygtigt byggeri

Pressemeddelelse -

Dansk 8. plads ved VM i bæredygtigt byggeri

Hårdt arbejde, kreative studerende og et stærkt samarbejde med store danske virksomheder har båret frugt for DTU, der i weekenden blev nr. 8 i international konkurrence om at bygge det mest energiproducerende hus. Resultatet skaber glæde hos sponsorerne fra toppen af dansk erhvervsliv. 

Gennem de sidste to uger har Team DTU kæmpet i den internationale konkurrence Solar Decathlon i Paris, hvor de danske studerende under stor bevågenhed har konkurreret med 20 universiteter fra hele verden. I konkurrencen gælder det om at lave verdens mest energirigtige hus, der producerer mere energi, end det bruger. Det hårde arbejde førte til, at det danske hold på mere end 80 studerende fik en flot 8. plads ved konkurrencen i den franske hovedstad. Fundamentet for det flotte resultat har været et tæt samarbejde mellem de studerende og flere store, danske virksomheder. Energispecialisten Schneider Electric har sammen med blandt andet Saint-Gobain og Grundfos har været hovedsponsorerne fra dansk erhvervsliv.

- Det har været et forrygende projekt at være en del. Vi er meget stolte af de studerende, som har skrevet historie med det flotte resultat. Det er anden gang, DTU deltager, og resultatet er endnu bedre end i 2012. Som sponsor har det været meget værdifuldt for os, og vi har haft et fantastisk samarbejde, hvor både de studerende og vi i Schneider Electric har lært utroligt meget, siger Jesper Plass, der er teknisk projektleder hos Schneider Electric, som sammen med de studerende har skabt hjernen i huset - det intelligente system, der monitorerer og justerer energiforbruget i det danske hus.

Solar Decathlon 2014 er en energirigtig ti-kamp, hvor studerende fra hele verden under stor opmærksomhed har kæmpet i 10 forskellige discipliner, som dækker alt fra arkitektur til bæredygtighed og udnyttelse af sol-energi. Konkurrencen blev afsluttet lørdag den 12. juli i Versailles uden for Paris. Vinderen blev Team Rhome fra Italien, som imponerede konkurrencens internationale dommerpanel.

Resultatet er en forbedring af konkurrencen i 2012, hvor DTU var med for første gang og blev nummer 10.

Schneider Electric har på globalt plan haft stort fokus på konkurrencen og deltaget som sponsor i halvdelen af de deltagende projekter. Den globale energispecialist har også leveret det smart mikro-grid, der har bundet alle husene sammen i Frankrig. 

Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2012 opnåede de over 140.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Pressekontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00