Gå til indhold
Bakteriedræbende stikkontakter bekæmper hospitalsinfektioner

Pressemeddelelse -

Bakteriedræbende stikkontakter bekæmper hospitalsinfektioner

Antibakterielle stikkontakter kan spare samfundet for sygedage, indlæggelser og mia. af kroner. Kontakterne går forrest i bakteriebekæmpelsen på sygehuse. Test fra Rigshospitalet viser hurtig og effektiv effekt.

Infektioner koster hvert år Danmark milliarder af kroner, og tusindvis af danskere bliver syge, mens de er indlagt på sygehuse og hospitaler. Det skyldes ofte spredning af bakterier, som har gode vilkår på steder, hvor mange mennesker færdes og berører dørhåndtag, knapper og stikkontakter.
Nu er der er håb i kampen mod bakteriebefængte stikkontakter.Schneider Electric lancerer nemlig sine velkendte Lauritz Knudsen-kontakter med bakteriedræbende belægning, som bekæmper en lang række kendte bakterier. De antibakterielle kontakter er et nyt våben, der kan komme sundhedssektoren til gode i kampen mod spredningen af bakterier og infektioner. Det viser test fra Rigshospitalets Infektionshygiejniske Enhed.

- Vores test viser, at den antibakterielle belægning virker hurtigt og effektivt på en række sygdomsfremkaldende bakterier, som overføres via hænderne. Kontakterne dræbte flere af bakterietyperne allerede inden for 15 minutter, siger Leif Percival Andersen, head of Infection Control på Rigshospitalet.

De antibakterielle kontakter har ifølge testen stor effekt på en lang række mikroorganismer heriblandt E Coli og visse typer af Stafylokokker, Streptokokker og Salmonella.

Bakteriedræbende nyhed
De bakteriedræbende kontakter er resultatet af et projekt, som Schneider Electric har været i gang med gennem flere år, og resultatet sætter nye standarder i bekæmpelsen af bakterier, svampe og vira.

- Vi er de første med en langtidsholdbar løsning, der virker langt hurtigere end andre bakteriedræbende løsninger. Beregninger viser, at vores effekt holder hele kontaktens levetid, og det er unikt. Tidligere løsninger har typisk haft en yderst begrænset levetid, inden den antibakterielle virkning er forsvundet. Derudover har mange løsninger været bygget på miljøskadelige sølvioner, mens vores nye belægning er bygget på en uskadelig overflade, som overholder alle gældende standarder og ikke skaber resistente bakterier eller belaster miljøet, forklarer Mark Bitsch, der er produktchef i Schneider Electric Danmark, der blandt andet står bag Lauritz Knudsen.

Mark Bitsch håber, at kontakterne kan være en del af fronten i kampen for bedre antibakterielle miljøer de utallige steder, mennesker færdes og blandt andet bruger stikkontakter og afbrydere. 

De antibakterielle stikkontakter er derfor et vigtigt skridt på vejen mod bakteriebekæmpelse på hospitaler, institutioner og i private hjem.

 - Afbrydere og stikkontakter er et af de steder, hvor bakterier overføres. Målet er altid at fjerne flest mulige kilder til overførsel af bakterier, og denne antibakterielle belægning er bestemt et skridt i den rigtige retning, siger Leif Percival Andersen fra Rigshospitalets Infektionshygiejniske Enhed.

Fakta:

-  Kontakten er godkendt i blandt andet Europa, Asien og USA

-  Der dannes ikke resistente bakterier

-  Effekten holder i hele kontaktens levetid

-  De antibakterielle kontakter er testet på Rigshospitalet samt flere uvildige laboratorier i udlandet

-  Kontakten kommer i Lauritz Knudsens velkendte design-serier

Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2012 opnåede de over 140.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Kontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00