Gå til indhold
Avanceret gantryrobot med enkel betjening

Pressemeddelelse -

Avanceret gantryrobot med enkel betjening

Dansk robot til primært palletering er baseret på standardkomponenter fra Schneider Electric. Det giver høj brugervenlighed, sikker drift og support i verdensklasse.

Selv om robotter generelt er avancerede maskiner med højt specialiserede funktioner, skal det helst ikke være raketvidenskab at bygge eller betjene dem. Sådan er filosofien hos den fynske virksomhed MRN A/S, der har udviklet robotten Robostacker. Bag det navn gemmer sig en særdeles effektiv robot primært til pakning og palletering. Faktisk er ordet ’effektiv’ noget af en underdrivelse, for Robostacker er unik på flere punkter. Det forklarer Mogens Rasmussen, administrerende direktør i MRN A/S:

- Robostacker er meget fleksibel, fordi den kan monteres med skinneføring på gulv, væg eller loft. Det giver slutkunderne nogle flere valgmuligheder hvad angår placering og effektiv udnyttelse af pladsen og indretningen af deres slutpalletering.

Lav vægt - stor fleksibilitet og rækkevidde
Robostacker vejer markant mindre end andre palleteringsrobotter på markedet.

Med sine 450 kilo vejer den kun tre gange mere end løfteevnen på 150 kilo. Det gør det nemt at montere den fx hængende over en arbejdsfunktion.

Alligevel er Robostacker først og fremmest enkel. Enkel i sin konstruktion, og ikke mindst enkel at betjene.

- Tanken bag er, at vores kunder ikke behøver at være specialister i robotstyring for at betjene Robostacker. Det er også meget vigtigt for os at sikre vores kunder den bedst mulige support, siger Mogens Rasmussen.

Derfor har MRN A/S valgt at basere Robostacker på Schneider Electric-komponenter fra ende til anden. Controller og servodrev er PacDrive, betjening og opsætning af robotten klares via Magelis XBT GT HMI-panel, og alle komponenter i robottens el-tavle er fra Schneider Electric.

- Vi vil have de bedste komponenter fra en stor, anerkendt leverandør, som vi føler vi kan stole på. Dermed kan vi give vores kunder den bedst mulige driftssikkerhed og support. Med Schneider Electric i ryggen har både vi og slutkunderne adgang til 24 timers support overalt i verden, fastslår Mogens Rasmussen.

Indbygget teach-in
Med PacDrive-systemet fra Schneider Electric som ’hjernen’ i robotten behøver maskinbyggere ikke længere opfinde den dybe tallerken hver gang. PacDrive byder nemlig på et omfattende bibliotek med standardfunktioner – også kaldet kinematikker - som letter maskinbyggerens arbejde. Det betyder kortere udviklingstid og bedre økonomi.

- For den enkelte slutkunde betyder det, at de ikke er afhængige af lige netop den maskinbygger, som har udviklet robotten. Med standardsoftware og standardfunktioner er der nemlig hjælp at hente hos enten os eller vores partnere over hele verden. Fejlsøgning kan endda også klares via internettet. Med den indbyggede teach-in-funktion kan man via HMI-panelet lære robotten forskellige bevægelser, uden det er nødvendigt at have indgående kendskab til programmering og robotstyring, forklarer Michael Bak Christiansen, der er produktchef for PacDrive i Schneider Electric

Styringen byder også på standardfunktioner hvor man blot angiver kasse- eller produktstørrelse og hvilken palletype, man ønsker at palletere, hvorpå Robostacker selv klarer resten.

- Med Robostacker har vi en dansk udviklet robot med internationalt potentiale. Den er meget brugervenlig, og takket være vores samarbejde med Schneider Electric kan den serviceres over hele verden, siger Mogens Rasmussen.


Fakta:
Innovativ dansk robot udviklet primært til palletering med:

  • PacDrive controller og servodrev
  • Magelis XBT GT HMI-panel til betjening og opsætning af funktioner inkl. teach-in
  • Tavlekomponenter
Resultat:
  • Indbygget katalog med standardfunktioner giver kortere udviklingstid
  • Meget høj brugervenlighed for slutkunder: Nem opsætning og betjening
  • 24 timers global support
  • Mulighed for online-support via ethernet
  • Fleksibel robot - kan monteres på gulv, loft eller væg
  • Valg af én, global leverandør sikrer optimal support og fejlfinding
Se video om PacDrive-systemet til pakkemaskiner.

Emner

Kategorier


Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2012 opnåede de over 140.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi. 

Kontakt

Caroline Bülow

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94
Benedicte Flamand

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00

Relateret materiale