Få vores nyheder på mail

175 danske teknologieksperter samles i dag for at gøre Industri 4.0 til virkelighed

Pressemeddelelse   •   Nov 07, 2017 09:29 CET

Rådgiverdag hos Schneider Electric.

Den fjerde teknologiske revolution er på alles læber, og danske virksomheder gør lige nu klar til at tage kvantespring inden for energioptimering, data, industriel effektivisering og automation. Men hvordan kan industrien udnytte de nye muligheder, og hvilke udfordringer medfører det? Det mødes 175 eksperter i dag for at diskutere på teknologi-konferencen Rådgiverdag 2017.

I dag går forskere, eksperter og ledende aktører sammen for at debattere dansk industris teknologiske muligheder og udfordringer – og ikke mindst hvordan de kan tackles. Det sker under tech-konferencen Rådgiverdag 2017, som arrangeres af teknologivirksomheden Schneider Electric i Ballerup.

Konferencen løftes af en perlerække af branchens dygtigste folk, som med 16 hovedoplæg, sparring og debatter sætter Industri 4.0 i kog. Det sker inden for fire hovedområder:

1. Energioptimering – hvordan energioptimerer vi ikke bare bygninger, men hele produktionsmiljøer? 

2. Datacentre – hvordan bliver datacentre mere sikre, agile og energibesparende? 

3. Industriel effektivisering – hvordan får vi mere ud af mindre? 

4. Bygningsautomatisering – hvordan kan vi håndtere de nye installationskrav?

Førende eksperter vil skabe løftede øjenbryn 
Foruden Schneider Electrics egne eksperter, tæller størstedelen af oplægsholderne forskere og ledende virksomheder fra mange forskellige brancher.

Blandt hovedtalerne er Preben Mejer, et af Danmarks absolut førende frontløbere inden for teknologisk udvikling og IT. Samtidig fortæller Simon Bøgh, Associate Professor ved Aalborg Universitet, hvor dansk industri er på vej hen, samt hvordan vi kan udnytte de nye teknologiske muligheder og øge konkurrenceevnen. Og så giver Frank Jensen, Adm. Direktør i Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, et kig ind i krystalkuglen og diskuterer, hvordan fremtiden ser ud for danske rådgivere, samt hvilke trends og udfordringer, vi skal holde øje med.

”Der sker lige nu en teknologisk transformation, som drastisk vil ændre teknologien i vores bygninger og selve rådgiverrollen. Derfor er Rådgiverdag 2017 et vigtigt samlingspunkt for at ruste branchen til de nye teknologier, der kommer med stormskridt netop nu. Kunstig intelligens, nye radio-teknologier, fog-computing og block-chain er bare nogle af dem,” siger Preben Mejer og uddyber:

”Fremover vil vores måde at bruge it på ændre sig. Fx vil bygninger have en digital tvilling, der holder styr på bl.a. drift og reparationer. Og personer, der bruger bygningen, vil have deres eget ’personalized space’ hvor deres foretrukne belysning, temperatur og indstillinger følger dem, uanset hvor de opholder sig. Samtidig vil vores nuværende arbejdsform med kommunikation over mail og telefon blive outdatet, da organisationer i stigende grad arbejder flow-baseret med nye programmer i form af ’activity streams’ og ’contextual conversations’. Og så bliver sikkerhed uendelig vigtigt. Ransomware vil ikke længere kun kunne overtage din PC, men også intelligente bygninger og dermed tage fx hele shoppingcentre som gidsel.”

Et ønske om at styrke dansk industri
Konferencen byder desuden på oplæg fra systemintegratorer, som på godt og ondt løfter sløret for deres konkrete erfaringer med datacentre.

”Med Rådgiverdag 2017 samler vi de førende danske aktører. Formålet er at gå sammen for at blive klogere på teknologiske trends og løse både nutidens og fremtidens udfordringer i dansk industri. Vores ønske er at gøre konferencen til et solidt afsæt for det store, digitale kvantespring, som skal gøre industri 4.0 til virkelighed i Danmark”, siger Helene Egebøl, CEO i Schneider Electric.

Bliv klogere på Rådgiverdag 2017 her.

Om Schneider Electric:
Schneider Electric er global specialist inden for energistyring og automatisering. Med en omsætning i 2016 på 25 mia. euro i ryggen betjener vores 160.000 medarbejdere kunder i mere end 100 lande, og hjælper dem til at administrere deres energiforbrug og på en sikker, pålidelig, effektiv og bæredygtig måde. Fra de mest simple el-kontakter til komplekse driftssystemer – optimerer vores teknologi, software og tjenester den måde, vores kunder styrer og automatiserer deres forretning på. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende brand inden for el-materiel. Vi arbejder konstant på at forbinde verden i intelligente løsninger, der forvandler industrier, transformerer byer og digitaliserer forretninger. Vi sørger for, at Life is ON.

Vedhæftede filer

PDF-dokument