Få vores nyheder på mail

Schneider Electric leverer specialfremstillede installationskanaler til prestigefuldt kontorbyggeri

Nyhed   •   Nov 08, 2017 16:42 CET

Nøjagtighed til sidste millimeter sikrer flot afslutning på el-installationen i A.P. Møller - Mærsks nye kontorhus. Afrundede hjørner i huset er ingen hindring, når bygherre og entreprenør vælger specialfremstillede installationskanaler fra Schneider Electric. Også føringsveje og data-installation er leveret af Schneider Electric.

Kun det bedste er godt nok i det 13.000 kvadratmeter store kontorbyggeri, der snart huser Danmarks nok mest kendte virksomhed: A.P. Møller - Mærsk. På Amerika Plads i Københavns Nordhavn får omkring 800 medarbejdere deres daglige gang i en markant bygning, som blandt andet er kendetegnet med afrundede hjørner. Det er en arkitektonisk detalje, som normalt ville udgøre en stor udfordring i bestræbelserne på at skabe en flot afslutning på husets omfattende el-installation. Men et tæt parløb med Schneider Electric om specialfremstillede installationskanaler i aluminium, leveret på ekstremt nøjagtige mål, sikrer, at den færdige el-installation i både kvalitet og design lever op til det høje kvalitetsniveau, der præger det smukke hus.

- Tidligt i projektet blev det besluttet, at danske stikkontakter skulle være gennemgående i hele bygningen. Så det var helt naturligt at undersøge, om Schneider Electric også kunne levere buede installationskanaler, der passer i bygningens afrundede hjørner, siger Jan Møller fra Wicotec Kirkebjerg A/S, der står for byggeriets samlede teknikentreprise.

Det rigtige produkt til opgaven
Installationskanalen INKA 123 fra Schneider Electric viste sig at være det helt rigtige produkt til opgaven. Den kan specialfremstilles efter mål -også i buede former, som hjørnerne i det nye kontorhus kræver.

Flemming Sørensen, supportspecialist hos Schneider Electric, fortæller, at Schneider Electric og Wicotec Kirkebjerg samarbejdede tæt for at sikre korrekt radius i hjørnerne og beregne de færdige installationskanalers nøjagtige dimensioner.

- INKA 123 er kendetegnet ved en meget høj kvalitet, og det gør den velegnet til kundetilpassede løsninger som denne. I dette tilfælde er der valgt aluminium, som gør det muligt at fremstille installationskanalerne med den nødvendige radius på henholdsvis 1.640 og 7.590 mm, uden at det går ud over overflader og samlinger mellem de forskellige sektioner.

Ikke plads til fejl
En kritisk faktor i store byggeprojekter er leveringen. Der er ikke plads til fejl, hverken i form af forsinkede leverancer, fejlleverancer eller problemer med kvaliteten af det leverede.

Også hvad det angår, er Jan Møller fra Wicotec Kirkebjerg meget tilfreds med at have Schneider Electric som leverandør:

- Det er gået særdeles godt - faktisk helt uden problemer. Tidsplaner er blevet overholdt, og slutproduktet passer perfekt. De færdige installationskanaler var lige til at sætte op og montere med stikkontakter og PDS-udtag, siger han.

Føringsveje og data - fra ende til anden
De flotte, buede installationskanaler er langt fra Schneider Electrics eneste bidrag til det flotte kontorhus. Alle afbrydere og stikkontakter er LK CLIC'LINE, FUGA og OPUS, og Schneider Electric har desuden leveret samtlige føringsveje i form af kabelstiger, gitterbakker og kabelbakker.

Hertil kommer den omfattende it-infrastruktur, hvor Wicotec Kirkebjerg har valgt netværksudstyr fra Schneider Electrics Actassi-sortiment fra ende til anden. Således er der trukket intet mindre end 118 kilometer Actassi Cat 6A netværkskabel i bygningen. Rackskabe og patchpaneler er også Actassi.

- Actassi-produkterne er god kvalitet til den rigtige pris, og ikke mindst er vores elektrikere glade for at arbejde med dem. De er nemme at håndtere og montere, hvilket også er en væsentlig faktor i store installationer som denne, siger Jan Møller.


Fakta
Wicotec Kirkebjerg A/S er en landsdækkende teknikentreprenør med flere end 1.200 medarbejdere og en årlig omsætning på mere end 1,5 mia. kroner. Virksomheden er en del af den danske entreprenørkoncern Aarsleff.

Projekt

  • Nyt kontorhus til A.P. Møller - Mærsk
  • Ca. 13.000 kvadratmeter fordelt over seks etager plus kælder

Løsning

  • Ca. 1.050 meter INKA 123 installationskanaler i aluminium, delvist specialfremstillet efter mål og lakeret efter kundens ønske
  • Føringsveje - kabelbakker, gitterbakker og kabelstiger, i alt ca. 3,5 km
  • Komplet it-infrastruktur - ca. 118 km Actassi Cat 6A netværkskabler samt Actassi rackskabe og patchpaneler
  • Stikkontakter og afbrydere i dansk design - LK FUGA, LK OPUS og LK CLIC'LINE

Kundefordele

  • Kundetilpasset løsning efter mål understøtter arkitektonisk vision
  • Problemfri levering - til tiden og i fuld overensstemmelse med specifikationer
  • Høj kvalitet i elegant design
  • Nem og hurtig montering