Få vores nyheder på mail

Dansk løsning skaber energieffektivitet i Mexico

Nyhed   •   Nov 09, 2017 09:49 CET

Miljøvenlig, fejltolerant og lokale servicemuligheder – det var bare nogle af de krav, medicinalvirksomheden ConvaTec stillede til løsningen, der skulle omdanne frekvensen og spændingen fra amerikansk til europæisk på deres fabrik i Mexico. Løsningen blev grøn, klog, fleksibel og dansk.

I Reynosa i Mexico tæt på grænsen til Texas ligger en af ConvaTecs fabrikker. Tidligere på året, da den globale producent af medicinaludstyr skulle totalrenovere fabrikken, stod de overfor en kompliceret udfordring. ConvaTec, som blandt andet producerer stomiposer, anvender europærisk udstyr i produktionen og elnettet i produktionsanlægget var naturligvis amerikansk. Udfordringen var, at elnettet ikke passede med ConvaTecs europæiske udstyr, og produktionen i det sydende land kunne derfor ikke komme i gang.

Fra amerikansk til dansk i Mexico
ConvaTec, som har mere end 8.000 medarbejdere og 11 fabrikker, stod og skulle bruge en kompliceret løsning, der kunne konvertere frekvensen i deres elnet fra amerikanske 3x480 volt, 60 HZ til europæiske 3x400 volt, 50 HZ. Det gamle system på fabrikken havde en del forstyrrelser, som gav nedetid i produktionen. Derfor var ønsket klart: Den nye løsning skulle være fejltolerant. ConvaTec havde desuden et ønske om minimal CO2-udledning, og energieffektivitet var derfor også et krav. Endelig skulle løsningen kunne modtage efterfølgende service lokalt i Mexico.

ConvaTecs mange krav fordrede sammenlagt en kompliceret løsning, som mexicanske virksomheder ikke kunne levere. Og hvad gør man så? Man finder en global specialist i energioptimering, der er fleksibel, og som har arbejdskræfter både i Danmark og i Mexico. Valget faldt ifølge Ole Søndergaard, Tekniker i ConvaTec, på Schneider Electric i Danmark, fordi deres løsning kunne opfylde alle krav.

En tolerant, energieffektiv og skræddersyet løsningHenrik Busk Grønning, Partner Account Manager i Schneider Electric, har været inde over hele samarbejdet med ConvaTec. Ifølge ham faldt valget på Schneider Electric, fordi de som få producenter på markedet er fleksible nok til at skræddersy løsninger til kunder i hele verden.

ConvaTecs udfordring blev løst med Schneider Electrics 400 kVA Galaxy VM UPS, som er en konverteringsløsning, der sammensætter to 200 kVA Galaxy. Det betyder, at løsningen er redundant, hvilket sikrer høj oppetid og drift under strømsvigt.

”Løsningen er helt speciel, fordi den sikrer, at udstyr fra Danmark kan tilsluttes hos ConvaTec i Mexico. Den er energieffektiv og baseret på en helt ny konverteringsteknologi, der gør, at man kun taber 3-4% af de 400 kVA modsat 10-15%, der er typisk for tidligere teknologier. Derudover er løsningen langt mere driftssikker end ConvaTecs tidligere løsning, og den kan tilpasses og udbygges til fremtidige behov. Og så er den redundant, hvilket vil sige, at den kan tåle en fejl, uden at det påvirker produktionen,” siger Henrik Busk Grønning.

Danmarks grønne indstilling smitter af i Mexico
Schneider Electric designede og udviklede løsningen i Danmark og fragtede den til Mexico, hvor lokale elektrikere sørgede for installation. Teamet bag løsningen fra Schneider Electric Danmark rejste derefter til Mexico for at idriftsætte løsningen. Efter de havde sikret sig, at alt kørte, som det skulle, overleverede de den efterfølgende service til Schneider Electrics afdeling i Mexico. Schneider Electric var i tæt dialog med ConvaTec både før, under og efter leverancen for at sikre, at løsningen virkede præcis efter hensigten.

”Samarbejdet med Schneider Electric gik forrygende og beroede på gensidig respekt. Vi oplevelse en meget professionel service, og vi er tilfredse med løsningen. Vi har også afprøvet Schneider Electrics service i Mexico, og det fungerer, som det skal, hvilket er dejligt, da det er sjældent, vi oplever service i udlandet, der rent faktisk virker som lovet,” siger Ole Søndergaard fra ConvaTec.

ConvaTecs målsætning om at sænke CO2-udledningen på fabrikken satte store krav til løsningen. Selvom det gjorde løsningen dyrere i første omgang, så er den energieffektive investering profitabel i det lange løb, fordi løsningen sikrer en længere levetid på maskinerne samt løbende energibesparelser. Det betyder, at systemet er tilbagebetalt i løbet af tre-fire år.

”Mange virksomheder, især i udlandet, anvender spændings- og frekvenskonvertere af ældre statiske eller roterende modeller, der er dyre at drive og dårlige for miljøet. Det er vores mål at få udskiftet de forældede systemer til billigere og grønnere løsninger,” siger Henrik Busk Grønning.

Muligt samarbejde om flere grønne løsningerSchneider Electrics grønne, danske løsning i Mexico er første skridt i et muligt samarbejde med ConvaTec, som har fabrikker i otte forskellige lande.

”Vi er meget tilfredse med Schneider Electrics løsning og den service, der følger med. Derfor er vi også i tæt dialog med Schneider Electric om muligheden for, at de skal levere samme løsning på vores gamle fabrik i Mexico,” siger Ole Søndergaard.