Få vores nyheder på mail

Salg af røgalarm midlertidigt stoppet

Pressemeddelelse   •   Aug 27, 2014 16:32 CEST

Opklarende information:

Schneider Electrics røgalarm af typen MTN548520 lever iflg. Energistyrelsen ikke op til gældende standard for byggevarer. Salget er stoppet med øjeblikkelig virkning. Schneider Electric tager sagen yderst alvorligt, men maner til besindighed: Alarmen reagerer på alle påkrævede røgarter og vil advare beboere i tilfælde af brand.

Schneider Electrics røgalarm, der sælges via det professionelle marked, er dumpet i en test udført af  Energistyrelsen, som derefter har meddelt, at produktet ikke lever op til gældende standard (EN14604:2005/AC:2008). Der er tale om røgalarm af typen MTN548520, som er solgt og markedsført i Danmark af Schneider Electric Danmark A/S og stammer fra batch 3180050D.

Schneider Electric har med øjeblikkelig virkning stoppet salget af produktet og igangsat en omfattende intern undersøgelse, der skal afdække problemets omfang og vurdere risici. Samtidig afventes endelig risikovurdering fra Energistyrelsen, der forventes at foreligge i starten af september.

- Schneider Electric tager sagen yderst alvorligt og vi har ingen intentioner om at sælge produkter på det danske marked, der ikke lever op til gældende krav. Derfor har vi også stoppet salget med øjeblikkelig virkning, siger Henrik Vindt, der er kundeservice- og kvalitetsdirektør i Schneider Electric Danmark. Han fortsætter:

- Den pågælde røgalarm er testet og certificeret som påkrævet i henhold til gældende europæisk standard, og produktet har certifikater fra to uafhængige testinstanser i Frankrig og Tyskland, så resultatet fra den danske test kommer bag på os.

Iflg. Energistyrelsens test har MTN548520-røgalarm ikke reageret tids nok på brand fra n-heptan (brandbare væsker), der er 1 ud af 4 forskellige materialer, der testes for. Testen viser, at alarmen fungerer upåklageligt for de tre øvrige materialer (træ, uld og polyurethane) Det er også vigtigt at understrege, at der ikke er tale om en fejlalarm eller mangel på alarm, men at røgalarmen angiveligt ikke reagerer indenfor den, jf standarden, tilladte reaktionstid. Ligeledes overholder røgalarmen alle øvrige forhold specificeret i standarden (bl.a. montage, følsomhed og lydniveau).

Schneider Electric har i mere end 10 år været leverandør af røgalarm-produkter i flere europæiske lande. Disse produkter er og har altid været certificeret af tredjepart. For det aktuelle produkt er de certificerende organer tyske VdS og franske AFNOR. Schneider Electric har indgående kendskab til standarden EN14604:2005/AC:2008, som MTN548520-røgalarm også er certificeret i henhold til.

Link til Energistyrelsens pressemeddelelse: http://byggevareinfo.dk/aktuelt/760919

Som global specialist i energioptimering i over 100 lande tilbyder Schneider Electric integrerede løsninger, der gør strømmen sikker, effektiv, pålidelig og grøn. Schneider Electric er bl.a. førende inden for energiforsyning og infrastruktur, industri og produktion, bygningsautomation, datacentre og netværk samt i løsninger til privatboligen. Schneider Electric Danmark A/S rummer bl.a. det kendte brand Lauritz Knudsen, der er Danmarks førende inden for el-materiel, intelligente systemer og løsninger til data og kommunikation. I 2013 opnåede de over 140.000 medarbejdere en omsætning på 24 mia. euro ved at fokusere på at hjælpe omverdenen med at få mest muligt ud af deres energi.